Dansk Islamisk Institut afviser forbindelse til konkursramt slikbutik

DR præciserer, at Dansk Udviklings Forbund, der i tv-programmet 'Pengejægerne' også afviser forbindelse til slikbutikken, efter optagelserne har anmeldt andre konkursramte butikker til myndighederne.

I programmet 'Pengejægerne - Som at stjæle slik fra børn' på DR1 og DRTV tog advokat Michael Bock fra Kammeradvokaten og journalisten Jens Langhorn til adressen Vibevej 23 på Nørrebro i København for at lede efter en slikbutik. (Foto: Monday © Monday, jesper Bang-Udesen)

Af Erling Groth, dokumentarredaktør i DR

I programmet 'Pengejægerne - Som at stjæle slik fra børn' på DR1 og DRTV tager advokat Michael Bock fra Kammeradvokaten og journalisten Jens Langhorn til adressen Vibevej 23 på Nørrebro i København.

De leder efter en slikbutik, som har flyttet postadresse til dette sted, kort før butikken gik konkurs. Men der er ingen spor af en slikbutik.

På dørtelefonen står der Dansk Islamisk Institut, og det samme navn står også på en stor plakat ved indgangen. Da journalisten ser plakaten, udbryder han: 'OK, Det er simpelthen hos Dansk Islamisk Institut, at vores slikbutik skulle ligge?'

Dansk Islamisk Institut benytter sig af lokaliteterne, ligesom andre foreninger gør det. Men, som det fremgår af programmet, er det Dansk Udviklings Forbund (DUF), der står på lejekontrakten for lejemålet Vibevej 23. Dansk Islamisk Institut er en forening under paraplyorganisationen DUF.

Som det fremgår senere i programmet, er det derfor en talsmand fra DUF, der bliver interviewet om den lange række af selskaber, der har flyttet adresse til Vibevej 23. Som det også fremgår, afviser DUF at have accepteret, at den omtalte slikbutik flyttede adresse til Vibevej 23.

DUF har efter advokaten og journalistens besøg anmeldt en del af selskaberne med postadresse på Vibevej 23 til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Dog ikke Muums Slik ApS, som DR og Kammeradvokaten forsøgte at finde på Vibevej 23, hvor firmaet havde registreret adresse.

Facebook
Twitter