DR beklager brugen af klip i ’Aftenshowet’

Et klip i ’Aftenshowet’ den 23. april skabte et fejlagtigt billede af, hvad Dansk Svømmeunion vidste om landstræners personlige adfærd som træner.

’Aftenshowet’ beskæftigede sig den 23. april med dokumentaren ’Svømmestjerner – under overfladen’, som DR1 sendte dagen forinden. Foto: Framegrab.

Af Anders Thomsen, redaktør, DR1

I ’Aftenshowet’ på DR1 tirsdag den 23. april blev der - som en del af en paneldebat om DR’s dokumentar ’Svømmestjerner – under overfladen’ - bragt et kort klip med Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen.

Klippet blev bragt efter en snak med svømmeren Jeanette Ottesen og den tidligere svømmer, Kathrine Jørgensen om den tidligere landstræner Mark Regans personlige adfærd som træner. Efterfølgende bragte ’Aftenshowet’ klippet med Dansk Svømmeunions direktør, hvor hun udtrykte, at hun ikke har haft kendskab til det.

Klippet med Pia Holmen var svar på et spørgsmål fra DR’s journalist, der ikke handlede om Mark Regans adfærd, og brugen af Pia Holmens svar skabte således et fejlagtigt billede af, hvad Dansk Svømmeunions ledelse vidste om Mark Regans adfærd, og hvordan man reagerede på den adfærd. Det beklager vi.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter