Præcisering af artikel om mobnings påvirkning på helbredet

Mobning kan ikke direkte kædes sammen med forøget risiko for blodprop, som artiklen ellers antyder.

I en artikel om, hvordan mobning påvirker helbredet, har vi præciseret et par formuleringer i brødteksten.

Tidligere lød formuleringen: "Et forhøjet CRP-niveau øger, ifølge norsk forskning, risikoen for blodpropper i hjertet og hjernen - det kan derfor en alvorlig konsekvens af mobning."

Men den norske forskning, der henvises til her, siger ikke noget om risikoen for blodpropper i forhold til mobning, men kun risikoen for blodpropper ved øget inflammationsniveau i kroppen.

Amerikansk forskning viser, at mobning kan føre til et øget inflammationsniveau.

Der er altså ikke nogen direkte forskningsmæssig udtrykt sammenhæng mellem mobning og blodpropper. Derfor er teksten blevet ændret til: "Konsekvenserne af det øgede CRP-niveau kan være mange og alvorlige. Hvor det amerikanske studie kun har målt på antallet af CRP-proteiner i kroppen, har norsk forskning kigget på sammenhængen mellem CRP og blodpropper - og jo højere niveau, desto større risiko for blodpropper."

I øvrigt er følgende formulering i indledningen ændret: "De har større risiko for at få blodpropper, og de tjener mindre end gennemsnittet, viser amerikansk forskning."

Der står nu: "De har større risiko for at få helbredsproblemer, og de tjener mindre end gennemsnittet, viser britisk forskning."

Artiklen blev udgivet d. 1. oktober 2019 og opdateret d. 11. oktober.

DR beklager fejlen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter