Rettelser til ’Kontant’: Falsk tryghed for alle pengene

DR retter fejl og præciserer fakta i program og artikel om virksomheden Verisure.

Jacob Kragelund er vært for 'Kontant'. (Foto: Kontant)

Af Dennis Kragelund, redaktør for 'Kontant'

Alarmvirksomheden Verisure har klaget over en række punkter i 'Kontant'-programmet 'Falsk tryghed for alle pengene', publiceret på DRTV og DR1 onsdag den 4. september 2019.

På baggrund af klagen har DR rettet to fejl og præciseret fakta vedrørende indbrudsstatistik i det program, der er tilgængeligt på DRTV - ligesom der også er foretaget en ændring i artiklen 'Kontant: Lovede Trine responstid på under ti minutter: Vagt kom først efter mere end en halv time', der er tilgængelig på dr.dk.

I programmet, som blev sendt den 4. september på DR1 og DRTV, siger speaken følgende:

- Ingen af de gange alarmen går kommer Verisures vagter altså. Selskabet nøjes med at prøve at ringe til Trine, men det var ikke det hun var blevet lovet, da hun købte alarmsystemet”.

Verisure har klaget til DR over manglende forelæggelse af denne udtalelse, som de mener ikke er korrekt. DR er enig i, at denne udtalelse skulle have været forelagt for Verisure og beklager fejlen.

Forholdt kritikken siger Verisure, at de har en log, hvor de kan se, at de begge gange har sendt en vagt afsted til Trine Mathiasen. Trine Mathiasen fastholder, at hun ikke mødte en vagt.

Speak ændret

På baggrund af Verisures kommentar har DR nu ændret speaken i programmet så Verisures svar fremgår. Verisures kommentar er nu også medtaget i artiklen 'Kontant: Lovede Trine responstid på under ti minutter: Vagt kom først efter mere end en halv time' på dr.dk. I programmet fremgik det også, at Verisure har lavet sin egen undersøgelse, der viser, at risikoen for at få et indbrud, hvis man har en alarm fra Verisure, bliver reduceret med 73 procent.

Undersøgelsen har tidligere været genstand for behandling i DR’s program 'Detektor: Forhindrer tyverialarmer indbrud' (2018). I 'Kontant'-programmet siger en speak følgende: - Da vores DR-kollegaer på 'Detektor' spurgte Verisure om årsagen til faldet nu også var alarmsystemerne, erkendte firmaet, 'at det kunne man faktisk ikke vide med sikkerhed'.

Herefter vises et klip fra føromtalte 'Detektor'-program. Verisure har klaget over det anvendte klip, da Verisure her udtaler sig om en anden undersøgelse end deres egen, og at det derfor er et forkert klip, der er bragt i 'Kontant'-udsendelsen.

Klippet fra 'Detektor' er nu klippet ud af den udsendelse, der er tilgængelig på DRTV. DR beklager fejlen.

Dragør på en 12. plads

I programmet fremgik det også, at Dragør er landets mest indbrudsramte kommune. Dette er aktuelt korrekt, idet Dragør sammen med Gladsaxe Kommune havde flest indbrud i 2. kvartal 2019.

Programmet efterlader imidlertid det indtryk, at Dragør også var landets mest indbrudsramte i 2018. Dette er ikke tilfældet.

I 2018 lå Dragør på en 12. plads ud af landets 98 kommuner. DR kunne godt have været mere præcise omkring dette, hvorfor der er lavet en præcisering i det program, der nu er tilgængeligt på DRTV.

DR beklager.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter