TV Avisen 23. januar præciserer indslag

TV Avisen præciserer indslag om 75-året for befrielsen af Auschwitz.

TV Avisen klokken 21 den 23. januar bragte et indslag om markeringen for 75-året for befrielsen af Auschwitz. I den forbindelse fremgik det, at ingen danske jøder endte i Auschwitz. Det lykkedes langt størstedelen at flygte til Sverige, mens de resterende som udgangspunkt blev sendt til Theresienstadt, hvor flertallet overlevede krigen.

Efter udsendelsen har svigersønnen til den nu afdøde Uri Yaari henvendt sig og gjort opmærksom på, at hans svigerfar faktisk sad fanget i Auschwitz. Uri Yaari var født i Tyskland og flygtede som 17-årig til Danmark i 1939, hvor han senere sluttede sig til modstandsbevægelsen.

I 1943 blev han arresteret og sendt til koncentrationslejren Sachsenhausen, men i slutningen af 1944 blev han overflyttet til udryddelseslejren i Auschwitz, hvor han nåede at sidde i omkring tre måneder.

Han overlevede både opholdet og den efterfølgende dødsmarch, hvor tusinder af kz-fanger blev tvunget til at vandre vestpå foran de fremrykkende russiske tropper. Efter krigen har han boet i både Israel og Danmark frem til sin død i 1987.

Facebook
Twitter