Det lyder fransk, men risalamanden er en pæredansk opfindelse fra starten af 1900-tallet. Den runde smag af fløde og vanilje med lun kirsebærsauce på toppen er måske den største fællesnævner på danske juleborde.
Kom sikkert fra ris til risalamande med opskriften herunder:
Kog ris, mælk og vaniljekorn og -stang ved svag varme under låg i cirka 50 minutter. Herefter røres sukker i.
Køl grøden helt ned og fjern vaniljestangen.
Hæld mandlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå indtil skindet løsner sig. Smut mandlerne, hak dem og rør dem i grøden.
Pisk fløden til den er luftig. Vend den i og sæt risalamanden et koldt sted. Serveres med lun kirsebærsauce. Og er der en hel mandelgavemandel i skålen, bliver der jo sikkert spist op.
TIP: Kog risengrøden dagen før, så den kan nå at blive helt kold. Husk at gemme en hel mandel for hver mandelgave. Kilde: Kogebogen "God mad let at lave"
Portionsstørrelser per person:
- •
1 and på cirka 3 kg til 4 personer
- •
150 gram hvide kartofler
- •
100 gram brunede kartofler
- •
100-150 gram kogt rødkål
- •
1-1,5 dl sovs
- •
200 gram risalamande
- •
150 gram kirsebærsauce
