Tak til P3's lyttere

"Det er en moderne dansk finale med nutidens toner, der ikke hænger sig i fortidens klichéer." Ole Tøpholm vurderer feltet, efter P3's og P4's wildcards er uddelt.

I det daglige laver jeg selv radio til P3's lyttere, og efter wildcardet blev uddelt i fredags, synes jeg der er grund til at sige tak for det modige valg af et wildcard - for andet år i træk.

Jeg var ved semifinale 2 selv helt solgt over Kendra, som jeg mener leverede en spændende sang. Som jeg allerede har skrevet i et tidligere blog indlæg, så mener jeg, at der er tænkt kreativt til enhver del af sceneshowet i sangen 'Until We're Satisfied', og det går rent ind hos mig.

Sangen bliver samtidig flot sunget, og det hele går op i en højere enhed i slutningen. Jeg mener derfor stadig, at det kunne være spændende at se denne sang i Beograd, men lad os nu se, hvad der sker på lørdag.

P4's wildcard er helt fint med mig. Lasse Lindorff gav den gas på en entusiastisk og positiv facon, så det er fuldt ud fortjent, at han får en chance ved finalen. Han synger flot, og samtidig er sangen god at danse til.

Det bliver en spændende finale på lørdag!

Af de ti finalister, der nu er udvalgt, synes jeg faktisk, at det bliver en god dansk finale med en stor variation. Det er en moderne dansk finale med nutidens toner, der ikke hænger sig i fortidens klichéer.

Derfor skal det blive spændende at se, hvem der vinder på lørdag. Hvis det især er de helt unge og protest-stemmerne, der kommer flest af, så er der ingen tvivl om, at The Dreams løber med sejren.

Men hvis det er bredden, der vælger at sms-stemme, så er feltet faktisk ret åbent, synes jeg, og det bliver spændende.

Danske chancer i Beograd

Men uanset hvem, der vinder, så ser jeg optimistisk på Danmarks muligheder i Beograd. Jeg tror åbent og ærligt, at Danmark både kan kvalificere sig til finalen og få en rigtig fin placering i det endelige opgør. Men det afhænger af, hvem der vinder på lørdag.

Efter at have hørt finale-sangene igen og igen har jeg det fint med størstedelen af det danske felt.

Der er kun et par enkelte sange, som jeg kan være lidt skeptiske omkring, hvad angår chancerne i Beograd. For eksempel "Luciano" tror jeg ikke på vil have ret store chancer i Europa på trods af teksten. Men det er jo blot min mening.

Nu gælder det opvarmningen til på lørdag. Senere på ugen vender jeg tilbage med opskriften på en perfekt og gennemført Grand Prix-fest.

ExternalContent