Jonas Vigkilde er kok, underviser og selv far til en lille datter.
Han underviser fædre og børn i Fars Køkkenskole i Vallensbæk Kommune. Jonas Vigkilde har undervist mange hundrede fædre - og deres børn - og han har også udgivet en kogebog med retter, som børn kan lide.
Man han underviser også både fædre og mødre i Ishøj og Vallensbæk på et kursus, som hedder 'Det Muntre Køkken'. Netop i dag, hvor den store rapport om børn, der i princippet kan lide al mad, når bare de lærer den at kende, har han sammen med en halv snes forældre diskuteret emnet børn og kræsenhed.
- Og forældrene fortalte, at når det handler om grøntsager, så handler det selvfølgelig meget om smag, men også konsistensen af grøntsagerne har betydning. For eksempel kan de fleste af børnene ikke lide peberfrugt og champignon, når de er varmet op - mens de er vilde med det, hvis de er rå. Mange af forældrene giver også udtryk for, at de ofte oplever, at børnene ikke spiser noget hjemme - men alligevel sagtens kan spise det i fx institutionen, forklarer Jonas Vigkilde.
Her er hans og forældrenes liste over grøntsager, som deres børn ikke bryder sig om. Listen er absolut ikke evidensbaseret, men baseret på forældrenes egne erfaringer.
- •
Tomat (er også rigtig dårlig til børn pga de er lidt syrlige og dårlig konsistens. Måske er derfor man opfandt cherrytomater)
- •
Knoldselleri og blegselleri
- •
Rosenkål
- •
Squash
- •
Tomater
- •
Løg
- •
Champignon
- •
Broccoli
- •
Varm peberfrugt
- •
Rødbeder
- •
Aubergine (igen handler det om konsistens, virker på mange lidt gummiagtig)
