Find et skvæt rom, noget rørsukker og en glaskop. Så er du godt på vej til at bage en lynkage, der smager som den lækre drink 'mojito'.
Mad-stylist og forfatter Mima Sinclair er kvinden bag en ny bog, der hjælper travle slikmunde.
Hun har udviklet 40 opskrifter på kager, der kan bages på under 10 minutter i mikroovnen i en kop. Det giver et minimum af opvask, og de fleste ingredienser findes allerede i et gennemsnitligt køkkenskab.
- Når du kan bage kagen på fem minutter, kan du rigtig bruge kræfter på at 'jazze' den op med pynt, siger Mima Sinclair.
Alkohol i stedet for mælk
Selv har hun eksperimenteret i stor stil for at finde frem til den helt rigtige sammensætning af ingredienser, og hun fandt ud af, at man kan substituere mælk med alkohol i de lynhurtige kager.
Den caribiske cocktail-kage er oplagt til selskaber, og har man andre cocktail-præferencer, kan det også lade sig gøre at bage en 'kop-kage', der smager af Guiness-øl, Piña Colada og White Russian.
Du finder opskriften på Mojito herunder:
Bag en mojito
Den caribiske drinksklassiker er her forvandlet til en funky kage i glaskop.
- •
Ingredienser
- •
2 spsk. blødt smør
- •
1 mellemstort æg
- •
1 spsk. lys rom
- •
4 spsk. sukker
- •
revet skal af 1 usprøjtet lime
- •
1 spsk. limesaft
- •
3 spsk. mel
- •
1⁄4 tsk. bagepulver
- •
1 knsp. salt
- •
Til pynt
- •
2 spsk. blødt smør
- •
4 spsk. flormelis
- •
1⁄4 tsk. pebermynteessens
- •
1 dråbe grøn frugtfarve
- •
1 skive lime
- •
1 tsk. sukker
- •
3 hvide miniskumfiduser
- •
1 trætandstikker
- •
1 kvist frisk mynte
- •
Fremgangsmåde
- •
Kom smørret i en kop på 3 1⁄2 dl, og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
- •
Tilsæt æg, rom, sukker og limeskal og -saft, og rør det hele grundigt sammen i koppen med en gaffel. Tilføj mel, bagepulver og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat.
- •
Bag kagen i mikroovnen i 1 minut og derpå i yderligere 1 minut og 10 sekunder ved 600 W, 1 minut ved 800 W eller 50 sekunder ved 1000 W. Lad kagen køle af.
- •
Rør imens glasuren. Rør smør, flormelis og pebermynteessens sammen til en let og luftig masse, og vend den grønne frugtfarve i. Skrab glasuren ned i en sprøjtepose med en stor lukket stjernetylle. Sprøjt glasuren på den afkølede kage i en spiral – start udefra, og sørg for at klemme jævnt på sprøjteposen, mens du arbejder dig indad mod midten. Slut af ved at holde op med at klemme på posen, trykke en smule nedad og derpå løfte tyllen lodret opad.
- •
Dyp limeskiven i lidt vand og dyp derefter dens kant i sukkeret. Stik skumfiduserne på trætandstikkeren, og stik denne i kagen. Slut af med den sukkerdyppede lime og myntekvisten.
- •
Tip: Kagen er fremragende som dessert, og dine venner vil være vilde med den sjove måde, den serveres på. Kilde: 'Kager i kopper. 40 lynhurtige kager fra mikroovnen' af Mima Sinclair. Udgivet af Strandberg Publishing.
