Har du børn eller rigtige mænd i huset, som nægter at røre ved grøntsager, så kan det være en god idé at skjule de sunde grøntsager i sammenkogte traditionelle retter som for eksempel boller i karry.
I tredje afsnit af 'Rigtige mænd' viste Den Skaldede Kok Carsten Olsen, hvordan man kan lave boller i karry med over to kilo usynlige grøntsager.
Og det smager godt. Bare spørg de fem håndværkere fra 'Rigtige mænd', som ellers ikke er meget til kaninføde.
http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:54c209436187a2199c97d471
Her er hans opskrift på boller i karry med smuglergrøntsager.
Ingredienser til fond
- •
2 stk.alm. løg
- •
2 stk. squash
- •
1-2 stk.porrer
- •
1-2 stk. gulerødder
- •
5-6 fed hvidløg
- •
2-3 stængler bleg selleri
- •
1/2 knoldselleri
- •
1-2 stk. laurbær
- •
1-2 stk. grøn chili
- •
1 lille dusk frisk timian
- •
Salt og peber
Ingredienser til saucen, når den skal laves færdig
- •
2 æbler, røde
- •
karry efter behov
- •
1/4 løg
- •
Rapsolie
- •
Salt og peber
Fremgangsmåde
- •
Grøntsagerne ordnes og sættes over i en gryde med vand til det dækker.
- •
Bringes i kog ved moderat varme.
- •
Når det koger, skummes for urenheder, og der kommes salt og peber på.
- •
Kog til grøntsagerne er møre.
- •
Vandet hældes fra og gemmes.
- •
Kom grøntsagerne i en blender og blend, mens du tilsætter kogevandet. Du skal ikke tilsætte mere vand, end at din fond får den rette tykkelse som en sauce. Så er du fri for at bruge en jævning.
- •
I en gryde kommer du lidt rapsolie og varmer op.
- •
Kom æbler og løg som du har skåret i fine tern ved, tilsæt karry og lad det riste godt af.
- •
Herefter kommer du din grøntfond på og koger godt igennem.
- •
Smag til med salt og peber.
Ingredienser til kødboller af kyllingekød
- •
500 gram hakket kyllingekød
- •
1-1 1/2 dl havregryn
- •
1 æg
- •
1/2 løg
- •
1-1 1/2 dl. skummetmælk
- •
1 1/2 tsk groft salt
- •
1/4 tsk. peber
Fremgangsmåde
- •
Kyllingekødet kommes i en skål, og havregryn, æg, løg tilsættes. Løget kan evt. være revet eller hakket fint.
- •
Rør farsen sej med salt, og kom mælken i lidt af gangen. Smag til med evt. mere salt og frisk kværnet peber.
- •
Sæt en gryde over med rigeligt vand som er tilsat salt. Når det er på kogepunktet formes farsen med en ske, eller teske til runde boller.
- •
Bollerne kommes i vandet og koges langsomt op. Kan du holde vandet lige ved kogepunktet, er det bedst.
- •
Når bollerne kommer op til overfladen er de klar.
- •
Retten serveres evt. med bulgur eller brune ris. Eller spidskål, som skæres i tynde skiver og enten dampes eller sauteres i rapsolie. Husk salt og peber og evt. frisk timian.