Michelin-guiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af nogle af verdens bedste restauranter.
Mange kokke drømmer om at være med i Michelin-guiden. Men den franske stjernekok Sébastien Bras vil ikke være med i bogen mere. Hans restaurant, Le Suquet, har tre Michelin-stjerner.
Sébastien Bras synes, at det er for stort et pres at være med i bogen, og derfor bliver Sébastien Bras og hans restaurant nu fjernet fra Michelin-guiden.
Kok: Hver ret kunne blive inspiceret
Sébastien Bras har haft tre Michelin-stjerner i næsten 20 år. I september sagde han, at han vil fjernes fra bogen.
- Du bliver inspiceret to eller tre gange om året, og du ved aldrig hvornår, sagde han til nyhedsbureauet AFP.
- Hver ret, der bliver sendt ud, kunne blive inspiceret. Det betyder, at samtlige af de 500 retter, der forlader køkkenet hver dag, kunne blive vurderet, sagde Sébastien Bras.
Komité: Kunder bedømmer retterne hele tiden
Claire Dorland-Clauzel er medlem af Michelin-komitéen. Hun forstår godt Sébastien Bras' holdning.
- Der er et pres, i forhold til at alt skal være perfekt. Der er klart, at det er en svær metier. Hver dag, frokost og aften. Alle kunderne bedømmer hele tiden retterne, siger Clair Dorland-Clauzel.
Ifølge hende er det første gang, at en kok offentligt har bedt om at blive fjernet fra Michelin-guiden. Det er dog normalt, at kokke vil ud af guiden, hvis deres restaurant lukker, eller de laver konceptet om.