Når temperaturen udenfor rammer nul, er det tid til at finde de gode suppeopskrifter frem. Men suppe har et blakket ry, især når det handler om at servere det for sine gæster. Det er slut nu.
Her får du otte tips til at få din suppe til at se ud og smage som michelinmad.
Tilføj et knasende element.
At spise suppe kan blive en ensformig oplevelse. Tilføj brødcroutoner, stegte grøntsager eller en anden knasende ting for at give suppen en ekstra dimension
Krydderurteolie
Især de lyse supper liver op, når de får et par striber krydderurteolie. Tag en håndhuld krydderurter, der vil gå godt til suppen, og hak dem i en minihakker sammen med olivenolie. Si krydderurterne fra, og brug den grønne olie som pynt på toppen.
Cremefraiche
Til de mørke supper er det flot og indbydende med de hvide striber fra en god cremefraiche. Rør cremefraichen, så den bliver mere flydende. Tag en skefuld, som du hurtigt trækker rundt over suppen, mens du langsomt hælder. Du kan enten lave striber eller bare en klat i midten. Cremefraiche kan også erstattes med fløde!
Krydderurter
Ligesom langt de fleste retter i det salte køkken, så har supper godt af et drys krydderurter til sidst. Hak en håndfuld lige inden servering og drys det over suppen. Purløg er god til kartoffelsuppe, basilikum til tomatsuppe og dild til suppe med fisk og skaldyr.
Husk brød til!
Brød er bare den perfekte medspiller til en god suppe. Du kan give dine gæster en ekstra madoplevelse vil at give tilføje en smag til brødet såsom pesto eller lignende.
Her får du opskriften på tre forskellige bruschetta, der kan fungere til suppe.
Noget at tygge på
Her i listen nævnes et knasende element, men en suppe bliver heller ikke ringere af, at der er noget at tygge på. Steg f.eks. et par tigerrejer til karrysuppen, eller læg nogle små krydrede kødboller i tomatsuppen. Det mætter og smager fantastisk.
Rustik eller fin
Der er forskellige typer af supper. Når du bruger stavblenderen, er det vigtigt at konsistensen bliver ensartet, så kør gerne et ekstra par sekunder med stavblenderen.
Hvis suppens elementer skal fremstå hele som f.eks. i en klar suppe, så hav gerne mindst tre elementer med. På den måde vil suppen appellere mere visuelt til dine gæster. Brug gerne farverige elementer som gulerødder, krydderurter og lignende.
Kog ind eller brug bouillon
God suppe handler om smag - jo mere desto bedre. Har du mulighed for det, skal du helst lade din suppe koge ind. Det vil sige, at du lader suppen simre, så vandet fordamper og smagen intensiveres. Er der ikke tid til det, så tag genvejen og brug færdig bouillon eller bouillonterninger.
Lækre opskrifter på suppe
Er du blevet inspireret til at finde suppegryden frem, så får du her en række lækre opskrifter på suppe fra dr.dk/mad.
Her finder du blandt andet denne lækre toscanske suppe fra Camilla Plums programmer:
https://www.dr.dk/mad/opskrift/toscansk-gronsagssuppe-ribollita