Cronut, Tiramisubrownie, Oreataco.
Der er mange eksempler på de såkaldte hybridkager.
I 'Den store bagedyst' skulle deltagerne i denne uge vise, hvem der kunne lave de lækreste cake pops, der er en hybrid mellem almindelig kage og slikkepind. Og det er langt fra en enlig svale i det store kageverden.
Hybridkager fylder både godt i maven og på internettet, hvor bagerier og amatørbagere overalt i verden deler deres bud på de bedste hybridkager. Her får du seks af dem.
1 - Cronut
[kruh’nuht]
Den mest kendte hybridkage er Cronutten, der er en kombination af en croissant og en donut. Den er opfundet af konditor Dominique Ansel fra New York. Hver morgen er der en lang kø foran hans bageri på grund af denne knasende opfindelse.
2 - ChurroCheesecake
[choo-r-oh’cheez-keyk]
Den spanske dybstegte snack danner bunden i en klassisk cheesecake. Der er altså tale om friturestegt pandekagedej med ostefyld.
3 - CremebruleeDonut
[krem broo-ley'doh-nuht]
En sprød hinde af karamelliseret sukker dækker denne donut, der er fyldt med den klassiske vaniljecreme fra crème brûlée. Kend den på knækket.
4 - OreoTaco
[awr-ee-oh’ tah-koh]
Vafler til aftensmad, tacos til dessert. En chokoladetaco fyldt med hvid creme baseret på fyldet fra den kendte amerikanske kiks.
5 - MacaDonut
[mah-kuh’doh-nuht]
Den smukke, franske klassiker maskeret som donut. Når du har smagt denne, vil en almindelig macaron for evigt føles for lille.
6 - TiramisuBrownie
[tir-uh-mee-soo’ brou-nee]
Du laver en almindelig brownie og lader den være bund i en lækker Tiramisu. Det er svært at argumentere imod.
Amerikanere er misundelige på Danmark
Specielt donutten fylder meget i registret af hybridkager. Det er ikke overraskende, for donutten er en af de eneste kager, amerikanerne kan bryste sig af. Det fortæller den tidligere amerikanske ambassadør Rufus Gifford.
- Når du ser en butik med lækkert bagværk i USA, så har de altid en eller anden form for relation til Europa. Vi har kun vores donuts, men selvom de smager godt, så kan de ikke leve op til dansk wienerbrød. Det sørgede vi altid for at kunne servere for vores gæster om morgenen, da vi boede i Danmark, fortæller han.
Selv er han ikke så meget til hybridkager, men han synes, at navnene lyder indbydende.
- Det lyder lækkert. Men amerikanere har en tendens til hele tiden at søge efter det næste store hit, og i den søgen kan tingene godt blive unødigt komplicerede. Selv er jeg mere puristisk. Jeg kan godt lide croissant, og jeg kan godt lide donuts. Jeg behøver ikke at kombinere de to ting, siger han.
I stedet giver han her sine bud på tre kager fra USA, man ikke må gå glip af:
- •
Boston Creme Pie
- •
Carrotcake
- •
New York style cheesecake m. jordbær.