Nytårsaften er aftenen, hvor maden gerne må imponere og være noget ud over det sædvanlige.
Vil du skeje ud med ekstravagante råvarer og tidskrævende retter? Eller er du mere klar på at imponere med mad, der ikke tager hele dagen og hele budgettet for december? Uanset hvad du er til, så får du to forslag til nytårsmenuer her.
Den ekstravagante nytårsmenu
Appetizer: Krabbesalat på salte lakridskiks
https://www.dr.dk/mad/opskrift/krabbesalat-pa-salte-lakrids-kiks
Dronningens nytårstale kan næsten ikke ses uden et glas bobler i den ene hånd og med en delikat hapser i den anden. Her får du Blomsterberg og James Prices bud på en lækker appetizer.
Forret: Friterede østers i beignetdej
https://www.dr.dk/mad/opskrift/friterede-osters-i-beignetdej-med-tilbehor
Selvom østers er en luksusvare, er der faktisk mange, der rynker på næsen af den. Oftest er det den rå udgave, der bliver skelet til, men det er der råd for. Brødrene Price har nemlig lavet en lækker version, hvor østersene bliver svøbt i beignetdej og friteret.
Hovedret: Lammekrone med glaserede skalotteløg og hvidløgs- og jordskokkecreme
https://www.dr.dk/mad/opskrift/stegt-lammekrone
Lam er generelt lækkert, men denne stegte lammekrone er usædvanlig lækker og kan få de flestes munde til at løbe i vand.
Pommes Anna og en salat med gedeost vil fuldende retten.
Dessert: Nytårsbombe med karamel og nødder
https://www.dr.dk/mad/opskrift/nytarsbomber
Blomsterberg har overgået sig selv med denne nytårsbombe, som nærmest er et kunststykke i sig selv. Og hvornår har karamel, nødder og marengs ikke været en himmelsk sammensætning?
Den SU-venlige nytårsmenu
Appetizer: Friterede kartoffelskræller med kartoffelaioli
https://www.dr.dk/mad/opskrift/friterede-kartoffelskraeller-med-kartoffelaioli
Måske synes du ikke, det lyder som en appetizer, der har nytårs-potentiale. Men lad dig ikke narre af, at hoveddelen af denne snack består af kartoffel. Adam Aaman har formået at trylle den lidt halvkedelige kartoffel om til en aldeles smagfuld og sprød hapser.
Forret: Butterdejssnack med feta og spinat
https://www.dr.dk/mad/opskrift/butterdejssnacks-med-feta-og-spinat
Nip lavede i 'Den store bagedyst' disse butterdejssnacks med feta og spinat, hvor hun selv lavede butterdejen. Hvis du ikke har lyst til at begive dig ud i at rulle og folde en butterdej, indtil du får de famøse 144 lag, så kan man jo snyde lidt ved at købe butterdejen.
Hovedret: Fiskepakker med blomkålssalat
https://www.dr.dk/mad/opskrift/fiskepakker-af-torsk-med-blomkalssalat
For mange hører torsk sammen med nytårsaften. Men torsken er en dyr sag, og faktisk kan man i mange retter erstatte torsken med andre hvide fisk. Det kan du også i denne ret, hvor du kan bruge mørksej eller kuller, som du typisk kan få til den halve pris.
Dessert: Marengs med pærer, creme, nødder og chokolade
https://www.dr.dk/mad/opskrift/marengs-med-paerer-creme-ristede-hasselnodder-og-chokoladesa
Marengs med syltede pærer, vaniljecreme, ristede hasselnødder og chokoladesauce er Jamie Olivers nyfortolkning af den klassiske Pære belle Hélène. Og som han selv siger: "Den er dødnem at lave".