En sikker fredagsvinder: Hjemmelavet pizza med kartoffel og mascarpone

En god pizza går man ikke galt i byen med. Her får du to opskrifter på nogle hjemmelavede af slagsen, der sagtens kan måle sig med købte, stenovnsbagte pizzaer.

Meatball pizza med aubergine, frisk mozzarella og sprød grønkål (venstre). Kartoffelpizza med mascarpone, rosmarin og hvidløg (højre).

Duften af nybagt pizza direkte fra ovnen kan få de flestes munde til at løbe i vand.

Her får du to opskrifter til weekenden, der helt sikkert vil være en succes:

  • Kartoffelpizza med mascarpone, rosmarin og hvidløg

  • Meatball-pizza med aubergine, frisk mozzarella og sprød grønkål

Især sprøde, stenovnsbagte pizzaer er et himmelsk måltid.

Få tre tips til, hvordan du selv kan give din hjemmelavede pizza den helt rigtige stenovns-feeling:

  1. 1

    Din ovn skal være godt opvarmet, når pizzaen kommer ind. Gerne minimum 250°C.

  2. 2

    Pizzaen puttes i ovnen på en brandvarm bageplade.

  3. 3

    For at opnå ekstra sprødhed på pizzabunden, kan du stille bagepladen med pizzaen direkte på ovnens bund.

Se opskriften på pizzaerne nedenfor:

https://www.dr.dk/mad/opskrift/meatball-pizza-med-aubergine-og-gronkal

https://www.dr.dk/mad/opskrift/kartoffelpizza-med-rosmarin-og-hvidlog