Gløgg er meget mere end varm rødvin med müsli. Ifølge de nykårede vindere af det uofficielle danmarksmesterskab i gløgg handler det om indre varme og at være sammen i gode venners lag. Og så selvfølgelig en 225-liters vintønde.
- Sidste år lavede vi vores første fadlagrede gløgg og nørdede omkring den, men vi glemte at stille op til DM. Vi gik all-in igen i år og gik metodisk til værks. Vi har brugt mange timer på at smage til og tilpasse smagen. Det er ren og skær gløgg-nørderi, siger Nils Ulrik Egund.
Både Nils Ulrik Egund og hans makker Torben Möistad har svenske aner. Det er netop fra Sverige, at vi har ordet gløgg. Dog har vinderne også ladet sig inspirere af de franske traditioner om at lagre vin. Årets gløgg har nemlig lagret i en vintønde i tre måneder inden danmarksmesterskabet.
- Vi har passet den og kigget til den dagligt. I en tønde fordamper der en del, så vi måtte hele tiden fylde op med vin. Vi gik efter en balance med kardemommesmag og smagen af rom og nelliker, forklarer Niels Ulrik Egund.
Dommerne beskrev gløggen som en tætpakket smagsoplevelse, der var flot balanceret.
- Det har givet os blod på tanden. Mon ikke vi kan gøre det vildere og bedre næste år, siger Nils Ulrik Egund.
I alt var der 12 forskellige slags gløgg, der konkurrerede om at blive Danmarks bedste. De to vindere tog i alt 20 liter gløgg med til danmarksmesterskabet. Resten sælger de i deres restauranter i København.
Du finder opskriften på den vindende gløgg her:
https://www.dr.dk/mad/opskrift/danmarks-bedste-glogg
Du kan finde opskriften på Mette Blomsterbergs gløgg her:
https://www.dr.dk/mad/opskrift/krydret-glogg-jule-cava