Ren rå marcipan, pastafarve og smeltet kakaosmør. Og vupti - du har de flotteste og mest imponerende marcipanfrugter.
- Jeg har lavet marcipanfrugter, lige siden jeg startede i lære som konditor for 20 år siden, fortæller bagedystdommer og konditor Katrine Foged Thomsen og fortsætter:
- Det er faktisk også blevet en tradition, at jeg sammen med mine konditorelever hvert år op til jul sætter en søndag af til at lave marcipanfrugter. Det er både en god øvelse, og så er det helt vildt hyggeligt.
I videoen ovenfor kan du se, hvordan du kan lave æbler og pærer af marcipan som Katrine.
Katrines tips til marcipanfrugter
- •
Marcipanfrugterne skal laves af ren rå marcipan.
- •
Brug cirka 100 gram marcipan til hver frugt.
- •
Brug gerne plastikhandsker, når du arbejder med pastafarve. Det kan være svært at få af hænderne.
- •
Opløs pastafarven i spiritus frem for vand, når du skal male på frugterne. På den måde tørrer farven på marcipanen hurtigere, og du kan male ovenpå med en ny farve kort tid efter.
- •
Vær omhyggelig og giv dig god tid. Så bliver resultatet bedre.
Kakaosmør skal der til
Ud over at forme og male frugterne, skal de indhylles i kakaosmør, for at de kan holde sig.
Kakaosmør er fedtstoffet fra en kakaobønne. Det kan købes i specialforretninger i stivnet form, og når det skal bruges uden på marcipanfrugterne, skal det smeltes.
Giv dig i kast med marcipanfrugterne, som både kan være en værtindegave eller en hjemmelavet mandelgave til jul.
Frugterne kan holde sig i cirka en måned.