Vil du servere en nytårsmenu, som er en kongelig værdig? Så får du herunder opskrifter til den menu, som James Price sammen med Mette Blomsterberg laver i programmet 'Nytår i det kongelig kobberkøkken'. I programmet kokkererer de to i dronningens gamle kobberkøkken, og menuen står på hummerhaler, tatar, torsk og en fantastisk dessertbombe.
Herunder kan du klikke dig frem til opskrifterne, så du kan kreere en kongelig menu til gæsterne nytårsaften.
Friterede Jomfruhummerhaler med kryddermayonnaise
Jomfruhummerhalerne bliver friteret i en let beignetdej og serveret med en lækker mayonnaise med blandt andet chili og kapers.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/friterede-jomfruhummerhaler-med-kryddermayo
Rørt tatar med ægte kaviar
Det er vigtigt at vente med at røre tataren til forretten til sidste øjeblik, så er smagen mest frisk og lækker. Tataren bliver serveret med ægte kaviar, citronmayonnaise og æggeblomme af vagtelæg.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/rort-tatar-med-aegte-kaviar
Bagt torsk med østers, jordskokker og rødbedegelé
Torsk er en klassisk ret til nytårsaften, men sjældent er nytårstorsken serveret som hver, hvor den bliver bagt og serveret med østerstatar, gremolata og en rødbedegele.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/bagt-torsk-med-osters-jordskokker-og-rodbedegele
Nytårsbomber
'Den absolut flotteste dessert, han nogensinde har set'. Sådan betegner James Price den dessert, Mette Blomsterberg laver til nytårsbordet. Den består af en valnøddebund med en karry-karamel parfait dækket af marengs og pyntet med kobberfarvet fyrværkeri.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/nytarsbomber
Se 'Nytår i det kongelige kobberkøkken' i aften kl. 21 på DR1