Juleaften er nok den dag i løbet af året med flest traditioner. Mange familier har deres egne, specielle ritualer og drejebøger for, hvordan dagen skal foregå.
Også julemiddagen er noget, som både børn og voksne værner om.
Alligevel skal du her have muligheden for at slå dig løs.
Du får derfor nogle opskrifter på utraditionelle juleretter, der bruger nogle af de helt traditionelle ingredienser.
Retterne kan bruges som et frisk pust til en julefrokost eller til almindelig, hyggelig hverdagsmad i december.
Opskrifter
https://www.dr.dk/mad/opskrift/flaeskestegssandwich-den-ultimative
Denne ret er nok det mest velsmagende bud i kampen mod madspild. Den er også et godt bud i kampen mod tømmermænd efter julefrokosten.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/rodkal-med-dadler-og-aeble
Rødkål er den mest populære kålsort i december. Men der er mange måder at bruge den på. Nikolaj Kirk lavede i Nak & Æd denne version med dadler, æbler og valnødder.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/rudolph-collins-en-julet-udgave-af-en-tom-collins
Træt af gløgg? Så kan du lave denne lækre juledrink i stedet. Udgangspunktet en en klassisk Tom Collins, der i denne udgave har fået et twist i form af kanel.
Mangler du en idé til en personlig værtindegave, så er disse macarons måske et bud. Yndige at se på, og en nydelse at spise. Der skal bruges både mandelmel og kirsebær, som sætter den helt rigtige julestemning.