Sådan laver du klassikerne til julefrokosten

Det behøver ikke at være svært at lave de klassiske retter til julefrokostbordet.

Der er mange forskellig bud på, hvad der hører sig til på julefrokostbordet. Nogle traditioner afhænger af hvilken landsdel, man kommer fra. Andre traditioner findes kun i bestemte familier.

Når maden er klar til servering, er der også mange meninger om, i hvilken rækkefølge de i så fald skal komme ind. Er silden for eksempel altid første ret, og skal man have alle lune retter på samme tid?

Der er dog ingen tvivl om, at det giver en ekstra oplevelse, når nogle af tingene på bordet er hjemmelavede.

Derfor får du her tre opskrifter på nogle af de traditionelle retter til julefrokosten.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/nem-hjemmelavet-remoulade

Det er ikke udbredt i hele verden endnu, og det forstår man ikke. Remoulade er gaven der bliver ved med at give. Til julefrokosten er remouladen en tro følgesvend til den panerede rødspættefilet.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/klassiske-frikadeller-bornevenlig-udgave

Grisen skal med til bords - dog er det nemmest i en slagtet og tilberedt udgave. Her får du opskriften på nemme frikadeller i en børnevenlig version. Kan nydes på et stykke rugbrød med rødkål eller rødbeder.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/karrysalat-med-aeble

'Haps haps haps, nu skal vi ha' snaps'. Lige så succesfuldt som par nummer syv tropper sild og snaps altid op i starten af de fleste julefrokoster. Den fede sild har dog godt af lidt modspil. Det kan den for eksempel få i form af denne karrysalat med æble.

Har du lyst til at prøve kræfter med flere retter til julefrokosten har vi samlet flere opskrifter.