Ellie kom til Danmark som 3-årig: 'I december går der totalt 'kartoffel' i mig'

Ellie er 'total kartoffel' i juletiden og elsker ordet perker, men hvordan er livet egentlig, når man skal leve med to kulturer?

Ellie Jokars forældre flygtede til Danmark i starten af 1980'erne efter den iranske revolution i 1979. I dag kalder hun sig selv et 'gråzonebarn'.

For det kan være en svær balance at leve op til to kulturer, hvor begge sider forventer noget af dig, hvilket du kan høre mere om i klippet øverst i artiklen.

Det er nu 16 år siden, Ellie Jokars sidst har besøgt Iran, som hendes far i dag er flyttet tilbage til, mens hendes mor fortsat bor i Danmark - og det er der flere grunde til:

- Jeg er blevet det, de kalder 'blacklistet' i Iran. Det fik min mor at vide en gang, hun ringede til ambassaden for at høre, om jeg kunne besøge landet. Jeg godt godt komme ind, men der er ikke nogen garanti for, jeg kommer ud igen, fortæller Ellie Jokar.

- Man træffer nogle valg, når man laver nogle af de ting, som jeg gør, og der er man klar over, det har visse konsekvenser. Men det er da ærgerligt, jeg ikke kan tage ned at besøge min familie og ikke se min far. Der er da ikke nogen, der synes det er fedt ikke at kunne besøge det land, hvor du er født og har dine rødder, siger hun blandt andet i videoen øverst i artiklen.

I vidoen kan du høre mere til det at være 'gråzonebarn' med rødder i Iran og en opvækst i Danmark. Fortællingen er den første fortælling af en række om indvandrere og efterkommere i Danmark.

Herunder kan du læse mere om Iran, og om hvorfor så mange iranere er kommet til Danmark.