For tre år siden forsvandt Esthers 17-årige fætter sporløst: Det vil betyde alt for mig at høre fra ham

I mere end tre år har Esther og hende familie levet i sorg og uvished efter fætterens forsvinden.

(Foto: © PRIVATFOTO)

19-årige Esther var samlet med sin allernærmeste familie til juleaften i Aarhus. Ud over hendes mor, far og bror, var hendes fasters familie der også.

Men én person manglede. Nemlig hendes fætter Holger Røddik Nielsen, som hun er meget knyttet til. Eller var.

For Holger er sporløst forsvundet.

- Jeg synes, det er rigtig svært, at han stadig er væk. Vi er meget tætte, og han betyder rigtig meget for mig. Ved højtiderne, som julen og fødselsdage, bliver jeg mindet ekstra meget om, at han mangler, siger Esther.

- Ønskescenariet er, at han kommer hjem. Men det næstbedste er at vide, at han er derude og har det godt. Måske har han et arbejde, et sted at sove og har et godt liv - selvom det ikke er med os, lyder det fra Holgers kusine, Esther. (Foto: © PRIVATFOTO)

Det er tre år og tre måneder siden, en kold torsdag i oktober, at den dengang 17-årige gymnasieelev Holger Røddik Nielsen forlod sit liv i Viby i Aarhus.

Man ved, at han tog til Ungdomshuset i København, hvor han var i få dage, indtil han forsvandt derfra mandagen efter. Siden har ingen set ham.

Havde lige mødt ham tilfældigt

I 2017 forsvandt i alt 669 danskere ifølge Rigspolitiets tal, men langt størstedelen er siden dukket op igen.

Esther og familien var da også helt overbeviste om, at det samme ville ske for Holger Røddik Nielsen.

- Da jeg fik at vide, at han var forsvundet, syntes jeg, det var meget urealistisk. Jeg havde jo lige mødt ham tilfældigt i Aarhus midtby, da vi var ude at shoppe. Han skulle videre på biblioteket, og når jeg tænker tilbage, var der intet anderledes ved ham.

Hun var derfor helt sikker på, at han ville vende tilbage igen hurtigt og kunne derfor ikke tro det, da dagene og ugerne gik uden en lyd fra ham.

- Det med at være hjemløs lyder overhovedet ikke som min fætter. Han var et familiemenneske, han elskede at komme her og spise god mad.

Hun husker tilbage på alle deres ferier i familiens sommerhus, hvor de badede, var på stranden og spillede fodbold.

- Jeg vil virkelig ønske, at Holger vil give en lyd eller et tegn på, at han er derude. Så kan vi få ro på herhjemme, siger 19-årige Esther, som har et meget nært forhold til sin fætter, Holger Røddik Nielsen (th.), som hun er vokset op med. Her ses de på en af de årlige familiesommerferier. (Foto: © PRIVATFOTO)

- Holger elskede at være i sommerhuset med os. Det var bare så hyggeligt. Jeg savner rigtig meget hans humør og de sjove stunder sammen. Det er nok det, jeg savner allermest.

'Klog og god til at snakke med folk'

I næste måned har Holger fødselsdag. Han bliver 21 år og i stedet for at være for trist, håber Esther, at han bliver fejret et sted derude.

- Selvom Holger kun var 17, da han forsvandt, var han klog og god til at snakke med folk. Så jeg håber, han har fået kontakt til nogen, der har kunnet hjælpe ham med nattely.

19-årige Esther drømmer om at uddanne sig til politibetjent, når hendes sabbat er forbi.- Jeg er et meget aktivt menneske, og så synes jeg, det er helt vildt fedt at hjælpe andre og kunne være der for dem og redde dem ud af situationer, der er svære. (Foto: © PRIVATFOTO)

Der er halvandet år mellem ham og Esther, og han var altid den store, som passede på hende, når de var ude.

I dag ville hun ønske, hun kunne passe på ham.

- Det er rigtig, rigtig svært ikke at vide, hvor han er. Det vigtigste er bare, at vi finder ud af, hvor han er henne, og om han har det godt. Bare han har det godt. Det er faktisk det eneste, der betyder noget.

Hun har en bøn til andre unge, som går rundt med lignende tanker om at sige farvel til det hele og forlade det liv, de har.

- Jeg synes, det er rigtig vigtigt at tænke over, at man måske efterlader nogen, som er meget bekymrede. Så læg en besked, send et brev eller en mail, hvor der står "I skal bare vide, jeg har det godt", som hun siger.

- Bare det at få at vide, at Holger er derude, vil betyde alt for mig.

Politikommissær Allan Nielsen, Østjyllands Politi siger til DR om Holger Røddik Nielsens forsvinden:

- Typisk, når unge mennesker forsvinder, bliver de heldigvis fundet utrolig kort tid efter. Det er typisk i timerne eller dagene lige efter deres forsvinden, at de enten frivilligt vælger at komme tilbage, eller de bliver fundet. Derfor skiller den her sag sig ud, fordi vi hverken har livstegn eller andet fra Holger i tre år.