Hvis danskernes feriekultur var en motorvej, ville 25-årige Frederik Spang Thomsen være en spøgelsesbilist.
For mens mange af os bogstavelig talt hopper på den første og den bedste flyvemaskine og flygter flere tusinde kilometer væk fra alt, hvad der minder om forpligtelser, går Frederik Spang Thomsen kontra: I stedet for at dase i en liggestol på Costa del Sol knokler han 13 timer om dagen på Roskilde Dyrskueplads. Uden løn.
Han er nemlig fast inventar i Brazil-boden. Et pop op-spisested, der drives af Hvidovre Volleyball Klub, og som hvert år mætter sultne munde på Roskilde Festival.
I år er bodens fineste opgave, at ingen går sultne hjem fra Roskilde Festivals Summer Days-arrangementer. I hvert fald ikke uden at de har fået tilbudt en kaloriebombe af en pulled pork-burger.
Frederik Spang Thomsen har været en fast del af sjakket bag boden, siden han var 18 år. Dengang var det tilbuddet om en gratis billet, der lokkede. Men han kom hurtigt ind i varmen, og som han siger:
- Derfra eskalerede det hurtigt.
Så siden 2014 har Frederik Spang Thomsen, der til daglig arbejder som selvstændig software-konsulent, været dybt involveret i Brazil-bodens foretagende.
Han har lagt hundredevis af sommerferie-timer i at omsætte svinekød i strimler til trænerlønninger i en volleyball-forening, han ellers aldrig selv har haft det fjerneste at gøre med.
Vi følger i hans fodspor på mini-festivalen Summer Days for at forstå hvorfor.
