Du kan med garanti skråle med på kæmpehits som 'Wannabe' og 'Stop' - men får titler som 'Holler' og 'Let Love Lead the Way' den mentale popklokke til at ringe lige så højt?
Nok ikke.
For selvom de dominerede popmusik i slutningen af 1990'erne og ofte bliver hyldet som et af vor tids mest ikoniske popbands, så er det ikke alle værker fra den britiske supergruppe Spice Girls, der har formået at skrive sig ind i de popkulturelle historiebøger.
De to sidstnævnte titler herover er navnene på de to første singler fra Spice Girls tredje - og sidste - studiealbum, 'Forever', der i år fylder 20 år.
Et album, som mange måske har glemt.
Geri Halliwells overraskende exit, drømme om solokarrierer og et opgør med fortiden endte nemlig med at spænde ben for pladens succes, og mens albummet markerede et nyt og mere voksent kapitel i kryddersildenes liv, blev det samtidig starten på enden for gruppen.
Måske har du aldrig hørt singlen 'Let Love Lead the Way'? Nu har du chancen:
Mistede magien i jagten på 'voksen' lyd
Vi er i efteråret 1999.
Efter monsterdebuten med kæmpehittet 'Wannabe' fire år forinden stod Spice Girls ved kanten til det nye årtusind overfor en skillevej.
Halvandet år tidligere havde Geri "Ginger Spice" Halliwell på dramatisk vis forladt bandet, og kvartetten stod nu overfor at skulle indspille deres tredje album.
Og lad os bare sige, at der var noget at leve op til. Spice Girls' to første album havde samlet solgt over 65 millioner eksemplarer på verdensplan, og gruppen havde for længst cementeret sig som 1990'ernes mest succesfulde pigegruppe.
De fire tilbageværende medlemmer - Victoria Beckham, Melanie Chisholm, Emma Bunton og Melanie Brown - ønskede dog at gøre op med den ellers succesfulde popformular, der tidligere havde sendt dem til top på hitlister verden over.
Det fortæller popekspert og selverklæret Spice Girls-fan, Sandie Westh, der har lyttet til gruppens musik, siden hun var barn.
- Den her periode bliver et vendepunkt for Spice Girls. Geri har forladt dem, og de fire tilbageværende medlemmer søger efter en ny retning for bandet og en ny måde at være Spice Girls på. De havde behov for at prøve noget nyt og signalere til omverdenen, at de var blevet voksne og mere modne, siger Sandie Westh.
Resultatet af jagten på "det nye" Spice Girls blev pladen 'Forever', der udkom i november 2000.
Et album, der langt hen ad vejen gjorde op med den velkendte girl power-lyd, og i stedet lagde sig op ad sluthalvfemsernes R&B-trends.
Det var førstesinglen 'Holler', der var produceret af den berømte R&B-producer Rodney Jerkins, der tidligere havde stået bag hits med Mary J. Blige, Destiny's Child og Jennifer Lopez, et godt eksempel på.
Hør førstesinglen 'Holler' her, mens du læser videre:
Men ifølge Sandie Westh var den ellers på det tidspunkt så populære R&B-vej ikke nødvendigvis den rette for Spice Girls.
- Da Spice Girls kom frem første gang i 1996, stod deres rene poplyd i skarp kontrast til al den grunge og R&B, der ellers var så populært på det tidspunkt. De lød som ingen andre. Men da de så udgiver 'Holler' - som, jeg ellers synes, er et fantastisk nummer - så lyder de netop pludselig som alle andre gjorde på det tidspunkt. Det var, som om den særlige Spice Girls-magi var forduftet lidt, siger hun.
Fan og anmeldere var ikke imponerede
Den udmelding lod en stor del af anmelderkorpset til at være enige i. Pladen fik nemlig en noget lunken modtagelse hos datidens musikkritikere.
- 'Forever' lyder, som om pigerne har indset, at det her er deres sidste album, og at de har gjort sig lige akkurat umage nok til at gøre det spiseligt, men ikke nok til at gøre det appetitvækkende, lød kritikken hos mediet AllMusic, mens anmelderne hos irske Entertaiment.ie roste den moderne produktion, men mente, at "en kæmpe del af den gamle girl power-entusiasme lader til at være forsvundet".
Danske Gaffa var heller ikke udpræget begejstret for Spice Girls' nye lyd, som man kaldte et "vovet", men "mislykket skift".
Selv Sandie Westh, der i 2000 var 13 år gammel og kæmpestor fan af Spice Girls, var heller ikke sønderligt imponeret over pigebandets tredje udspil, husker hun.
- Jeg kan huske, at jeg lånte albummet på biblioteket, og da jeg hørte det, tænkte jeg: "Ej, det her har jeg faktisk ikke brug for at bruge 150 kroner på nede i Merlin". Så jeg endte med ikke at købe 'Forever'-cd'en, hvilket i sig selv var ret sigende. Jeg havde bare ikke brug for, at den cd skulle være en del af mit billede af Spice Girls, fortæller Sandie Westh.
Kommercielt formåede 'Forever' heller ikke at opnå samme succes som sine to forgængere, 'Spice' og 'Spiceworld', og gruppen måtte - for første gang nogensinde - tage til takke med en andenplads på den britiske albumhitliste.
De blev nemlig slået på målstregen af det irske boyband Westlife, der udgav deres andet album 'Coast to Coast' i samme uge, som Spice Girls udgav 'Forever'.
Selvom Sandie Westh godt forstår gruppens trang til at søge en ny lyd, så tror hun netop, de nye toner og manglen på store pophits var en af de afgørende faktorer for, at 'Forever' aldrig for alvor tog fart.
- Jeg tror, Spice Girls begik den fejl, at de glemte, at publikum altså stod på toget af en grund. De var kendte for deres rendyrkede pop og hele det her girl power-image, og når de så udgiver noget, der lægger sig så langt væk fra det, folk kender og forventer, så tror jeg, mange står af, siger Sandie Westh og tilføjer:
- Det var, som om der ikke var noget på spil længere. Tidligere havde de stået for noget nyt og hidtil uset på musikscenen, men det var, som om Spice Girls-maskinen var kørt træt. Og så var sangene bare ikke gode nok. Der manglede de hits, som kunne bære albummet frem. Det album blev starten på slutningen.
Havde travlt med at jagte solokarrieren
Men måske græd Spice Girls-pigerne i virkeligheden tørre tårer over anmeldernes kritik og albummets manglende succes.
Flere af medlemmerne havde nemlig allerede godt gang i deres egne solokarrierer - faktisk i sådan en grad, at man fristes til at tro, at udgivelsen af 'Forever' for nogle blot var en bagatel, der skulle overstås, så de kunne komme videre i teksten.
Blot én måned inden udgivelsen af 'Forever' havde Melanie Brown nemlig udsendt sit eget soloudspil 'Hot', og Melanie Chisholm, der året forinden havde hittet stort med sangene 'I Turn To You' og 'Never Be The Same Again', var, da ' Forever' blev udgivet, midt i sin europæiske soloturné.
Melanie C hittede sammen med rapperen Lisa "Left Eye" Lopes fra TLC i 1999 med 'Never Be The Same Again':
- Jeg tror, de alle fire forsøgte at forfølge en solokarriere, fordi de godt vidste, at Spice Girls var enden nær. På det her tidspunkt var Spice Girls-konceptet lidt udkørt, og ærlig talt var medlemmerne nok ved at være pissetrætte af hinanden. Og kan man bebrejde dem, at de valgte at fokusere på solokarrieren?, lyder det retorisk fra Sandie Westh.
- Hvis du står med en fod i hver lejr, hvad vil du så helst investere i: Din solokarriere og din fremtid eller et band fra din fortid, som synger på sidste vers?
'Forever' blev Spice Girls' til dato sidste studiealbum, og blot tre måneder efter pladens udgivelse meldte Emma "Baby Spice" Bunton ud, at gruppen ikke havde tænkt sig at udgive flere singler som et led i albummets promovering.
- (Arbejdet med) pladen lader til at være nået til en naturlig afslutning. Jeg vil gerne koncentrere mig om mine soloprojekter, og der er ikke tid til at udgive en ny single nu. Alle vores individuelle projekter er planlagt, og vi ville ikke have tid til at promovere noget, lød det fra Bunton ifølge mediet DotMusic.
Den udtalelse blev samtidig starten på gruppens uofficielle opløsning - blot fire år efter det store gennembrud.
Minderne vil leve videre
Siden da er meget sket.
I løbet af de seneste 20 år er Spice Girls gentagne gange genopstået; senest sidste år, hvor gruppen - inklusiv Geri Halliwell, men denne gang uden Victoria Beckham - drog ud på deres anden genforenings-turné.
Men selvom mindet om Spice Girls lever i bedste velgående, så er 'Forever' mere eller mindre gået i glemmebogen. Og det er fuldt fortjent, mener Sandie Westh, der ikke er bleg for at indrømme, at Spice Girls nok aldrig burde have indspillet tredjepladsen.
- De leverede to sublime album med 'Spice' og 'Spiceworld', og jeg ville elske, hvis de havde sluttet af med et brag. Men 'Forever' er simpelthen så ligegyldigt. Jeg synes faktisk, på nær et par enkelte sange, at det er et forfærdeligt album, og det er ikke en plade, man behøver at genbesøge. Lad os hellere glædes over, hvor meget de nåede at udrette og betyde for popmusikken, mens de stadig var på toppen.
Og det er næsten, som om Spice Girls selv godt vidste, at de med 'Forever' satte et foreløbigt - omend halvfesent - punktum i fortællingen om deres tid som verdens største pigegruppe nogensinde.
I et interview med britiske Top of the Pops forklarede Melanie Chisholm tilbage i 2000 selv baggrunden for albumtitlen 'Forever' således:
- Selv efter vi er væk, med alt det vi har opnået og gjort for musik i det her land, så vil vi leve videre for evigt. Folk kan godt lide at tale os ned, men man kan ikke tage fra os, hvad vi har opnået. Vi var det største britiske band i 1990'erne, og ingen kan glemme det, for sådan vil det altid være – du kan ikke ændre historien.
Hør singlen 'Goodbye', som Spice Girls dedikerede til Geri Halliwell. Sangen er at finde på 'Forever', men blev udgivet allerede to år forinden i 1998.
Er du kommet i det nostalgiske hjørne? Så dyk ned i musikken fra din ungdom her: