BILLEDER Ungarer kokkererer sig til førsteplads ved kokke-EM

Det var deltageren fra værtslandet Ungarn, der jublede højest ved det uoficielle kokke-EM i Budapest.

  • Den ungarske kok Tamas Szell kan nu kalde sig vinder af det uoficielle kokke-europamesterskab efter sin sejr i dagen Bocus d'Or Europe. (Foto: © Attila KISBENEDEK, Scanpix)
  • Nordmanden Christopher William Davidsen (th.) var også rigtig glad for en samlet andenplads. I det hele taget var der gode skandinaviske resultater med Sverige på tredjepladsen. Danske Morten Falk endte dog på en skuffende 11. plads. (Foto: © laszlo Balogh, Scanpix)
  • Her er vi med i Morten Falk og assistent Emil Rodams køkken. Kravene til årets menu var, at forretten skulle indeholde kaviar og kød fra en stør, mens hovedretten skulle indeholde krondyr. (Foto: © laszlo Balogh, Scanpix)
  • Juryen består af 20 af Europas bedste kokke, der får lov at bestemme, hvilke 11 kokke, der går videre til VM i Lyon i 2017. (Foto: © Tamas Kovacs, Scanpix)
  • Trods en stram tidsplan på fem timer og 35 minutter til at færdiggøre retterne, var der alligevel tid til et smil og en hilsen til tilskuerne. (Foto: © Tamas Kovacs, Scanpix)
  • Der var nemlig mødt en del danske fans op for at heppe på danskerparret. (Foto: © Attila KISBENEDEK, Scanpix)
  • Der smages og duftes koncentreret. I alt 20 kokke var med til konkurrencen i Budapest, hvor altså kun de 11 bedst placerede gik videre. (Foto: © Tamas Kovacs, Scanpix)
  • Den kroatiske kok Tomislav Karamarko skærer sin stør. Fisken skulle ifølge dette års regler indgå i forretten. (Foto: © laszlo Balogh, Scanpix)
  • Den franske kok Laurent Lemal, der ses her, vandt prisen for bedste kødret. (Foto: © Tamas Kovacs, Scanpix)
  • Den islandske kok serverer her sin kødret. Det var dog forretten med fisk, der fik dommerne til at hæve kokkehuerne. Viktor Orn Andresson vandt nemlig prisen for bedste fiskeret. (Foto: © Balazs Mohai, Scanpix)
1 / 10

Der blev svunget piskeris og anrettet til de helt store kokkehuer, da der blev afholdt Bocuse d'Or i den ungarske hovedstad Budapest i dag. Det blev til en ungarsk sejr, mens Norge og Sverige indtog henholdsvis anden- og tredjepladsen. Danske Morten Falk måtte tage til takke med en noget skuffende 11. plads ud af 20 deltagere.

Den var dog lige nok til at sikre danskeren en plads til det uofficielle kokke-VM i Lyon i 2017.

Menuen fastlagt på forhånd

Arrangørerne havde bestemt, at deltagerne skulle levere en fiskeret med kaviar og kød fra fisken stør, mens ret nummer to skulle indeholde krondyrkød. Deltagerne havde i alt fem timer og 35 minutter til at forberede retterne til de 20 dommere.

Den islandske kok vandt prisen for bedste fiskeret, mens franske Laurent Lamal fik flest kokkehuer for sin kødret.

Se billederne fra Bocuse d'Or ovenfor.