DMI om weekendvejret: 'Det bliver ganske dejligt'

Lørdag kan man flere steder i landet opleve en rigtig sommerdag med 25 grader.

Fredag starter flot ud med lidt højere temperaturer, end vi har haft tidligere på ugen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det har været en kold og kedelig juli med kun ganske få sommerdage, hvor temperaturen kommer over 25 grader.

Men på julis sidste dag og i weekenden kommer vejret til at vise sig fra sin pæne side, lyder meldingen fra DMI.

- Det bliver ganske dejligt. Vi får både sol og lidt højere temperaturer, end hvad vi har haft de seneste uger, siger vagthavende meteorolog hos DMI Anja Bodholdt.

- Der ligger lige nu nogle skyer over Danmark, men de bliver brudt op i løbet af formiddagen, og så får alle solen at se.

Vinden vil også aftage, og vi vil få mellem 18 og 23 grader.

- Lokalt kan man komme op på 25 grader. Det vil primært være på Djursland og Østjylland, siger meteorologen.

Fredag aften bliver også ganske flot, og hvis man har planer om at sidde ude, så står vejret ikke i vejen for det.

- Det bliver en rigtig fin aften. Det bliver en smuk sommeraften med svage vinde, masser af sol og temperaturer på 20 til 22 grader frem til omkring klokken 22, siger hun.

Flot lørdag

Lørdag starter ganske flot ud med masser af sol. Sjælland og Bornholm kommer til at beholde sommervejret hele dagen, mens der vil trække lidt flere skyer ind vest fra.

- Solen og de svage vinde vil fortsætte i løbet af lørdagen. Og vi får nok den første sommerdag i august. Temperaturen vil ligge på mellem 22 og 27 grader, siger Anja Bodholdt.

Søndag ligner vejret lidt mere af det, vi har set de seneste par uger. Der vil være flere skyer, men indimellem vil der være lidt sol.

- Der kan også komme nogle enkelte byger. Vi vil igen få lidt vind fra vest. Temperaturen ligger på mellem 17 og 23 grader, siger hun.

Det er kun sket to gange i juli, at temperaturen har nået de 25 grader, der skal til for at opnå en sommerdag ud fra DMI's definition. Det skete 18. og 19. juli.

Facebook
Twitter