Den tyrkiske hackergruppe, der angiveligt var ansvarlige for gårsdagens hackerangreb mod Udenrigsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet, optræder måske ikke så ofte i de danske medier. Men lignende angreb mod andre lande har det seneste år skaffet gruppen stor omtale.
Ofrene er lande og myndigheder, de ser som modstandere af islam eller blot Tyrkiet.
Aslan Neferler Tim kalder gruppen sig – på dansk ’Løvesoldaterne’.
Da gruppen stod bag angreb på østrigske myndigheder, skrev flere medier, at bagmanden, der kalder sig for general Osman, bor i staten Kentucky i USA. Han er angiveligt en sikkerhedsekspert, og på Facebook kan man se, hvordan han på sit profilbillede poserer med en riffel, mens han også viser sig frem i en tyrkisk uniform fra hæren.
I februar påstod hackergruppen, at de stod bag et angreb, der lukkede det østrigske parlaments hjemmeside i 20 minutter. Ligesom ved angrebet mod de danske ministerier, var der tale om DDoS-angreb, hvor der bliver sendt så mange forespørgsler til den samme adresse op internettet, så serveren overbelastes og lukkes ned.
Angrebet kom i kølvandet på det mislykkede kup i Tyrkiet og de efterfølgende masseanholdelser. Østrig var nemlig blandt de første, der erklærede, at alle forhandlinger omkring Tyrkiets medlemskab af EU burde stoppe.
Få måneder før påstod de at stå bag et mislykket hackerangreb mod lufthavnen i Wien, fordi myndighederne opførte sig racistisk, da de nægtede at udstede nødvisa til en gruppe tyrkiske statsborgere, efter at deres fly fik tekniske problemer og ikke kunne flyve.
Efterfølgende skrev gruppen på Facebook, at ”vores reaktion på østrigsk racisme mod muslimer vil være hård!”
I marts fik det ud over lufthavnen i den hollandske storby Rotterdam og den højreorientede politiker Geert Wilders.
På deres hjemmeside skriver gruppen, at de forsvarer Islam, hjemlandet, nationen og flaget, og at man ikke har politiske forbindelser.
I april 2016 hackede gruppen flere hjemmesider tilhørende forskellige armenske ministerier, der lagde driften ned i lang tid.
Angrebet kom, efter at Armenien og Aserbajdsjan var røget ud i en væbnet konflikt over Nagorno-Karabakh-regionen i Aserbajdsjan. Den består hovedsageligt af armenske kristne, og mange ser den som en armensk enklave.
Også da Tyrkiet og Grækenland i sommer røg i totterne på hinanden, slog gruppen til mod græske regeringssider
Baggrunden var, at Grækenland rettede kritik af Tyrkiet, da man tillod at kalde til bøn fra Hagia Sophia, der har været et neutralt museum siden 1935. Den græske afdeling af Anonymous Grækenland gik ind i konflikten,og de to grupper skiftedes derefter til at hacke hinanden.
Senioranalytiker ved sikkerhedsfirmaet FireEye Jens Christian Høy Monrad fortæller til Information, at gruppen Aslan Neferler Tim typisk har været drevet af protyrkiske interesser, men at den også har stået bag angreb drevet af islamistisk ideologi.
- Deres angreb har i høj grad været drevet af pro-tyrkiske interesser. Men vi har også set angreb, hvor formålet har været at drive en form for pro-islamistisk ideologi. Og det falder meget godt i tråd med de beskeder, der er blevet offentliggjort i forbindelse med de her angreb, hvor man har været ude at kritisere Danmark og integrationsministeren.
Her kan du se gruppens opslag: