Pænt goddag! Landets mest kendte papegøje og frø vender tilbage

Kaj og Andrea, der næste år kan fejre 50-års fødselsdag, vender snart tilbage på skærmen.

(Foto: Bent K Rasmussen © Scanpix)

Disney+ gjorde tirsdag indtog i Danmark, og streaminggiganten vokser i øjeblikket med eksplosiv hastighed over det meste af kloden.

Nu præsenterer DR så nyt indhold til de yngste. Der vil nemlig snart komme både helt nye tiltag og gamle børneklassikere på DR's flader.

Det fortæller DR's generaldirektør Marie Rørbye Rønn på et pressemøde om de kommende års børneindhold fra DR:

- Når en stor aktør som Disney kommer ind på markedet, så presser det alt dansk børneindhold. Det er indhold, der er presset i forvejen på grund af YouTube, TikTok og alle mulige andre aktører, sagde generaldirektøren.

Derfor er det ekstra vigtigt med stærkt, dansk indhold, mener hun.

- Vi laver indhold til børn i Danmark. Det indhold skal ikke tilpasses, for at det kan gå i Italien, Kina eller Chile. Det er produceret i Danmark og på dansk. Det har et helt kompromisløst dansk snit. Vi kan jo godt bande i vores indhold eller gnaske i en lakridspibe, hvis det giver mening.

Blandt det nye indhold fra DR kan børn og barnlige sjæle blandt andet se frem til en spritny julekalender og en ny digital børnesatsning ved navn DR Minisjang, der er et tilbud til de ét-tre-årige.

DR Minisjang er et småbørnstilbud, som alle forældre kan tilvælge fra april 2021. Minisjang bliver et selvstændig og afgrænset univers på DR's streamingtjeneste DRTV, og derudover også som en selvstændig app.

Desuden vender nogle af de allerstørste figurer fra dansk børnekultur tilbage. Kaj og Andrea har 50-års jubilæum næste år, og i den anledning vender det originale hold retur – herunder Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard, der har lagt stemmer til de populære dukker helt fra start.

  • Åh abe koncert i Valbyparken. Her Sigurd Barrett med Kaj og Andrea. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)
  • -NYE OPTAGELSER MED KAJ OG ANDREA, HANNE WILLUMSEN OG KJELD NØRGAARD. (Foto: LINDA HENRIKSEN/SCANPIX NORDFOTO 2002) (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)
  • Kaj og Andrea genopstår på DR. Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard lægger stadig stemmer til. (Foto: BENT MIDSTRUP © Scanpix)
  • Der er i dag dec.11.1998 pressemøde i Danmarks Radios Børne- og Ungdomsafdeling med vinterens og forårets nye programmer. Her er det Kaj og Andrea, der vender tilbage til DR-skærmen med 12 nye afsnit. Det er som før i tiden Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard, der står bag stemmerne. NORDFOTO/Bent K. Rasmussen 1998 (Foto: Bent K Rasmussen © Scanpix)
1 / 4

Kaj har betydet meget for mig

Dukkeførerne blev undervejs på pressemødet spurgt, hvordan det havde været at lægge stemme og give sjæl til de legendariske dukker i snart fem årtier:

- Jeg har jo levet med dem i mange år, startede Hanne Villumsen, inden hun dog igen slog over i papegøje-stemme:

- Jeg er meget godt tilfreds med det. Det er da meget hyggeligt, altså.

- Bare hun ikke snakker for meget, replicerede Kaj, der får sin stemme fra Kjeld Nørgaard, der med mere seriøs mine sluttede:

- Det er først nu gået op for mig, at vi har haft så stor betydning. Det har været en hobby og sjovt at lave. Men efterhånden som årene er gået, så er folk kommet styrtet og har sagt, hvor meget det har betydet.

Facebook
Twitter