'1864'-instruktør om kritik: Grænsende til det latterlige

Instruktøren af tv-serien '1864', Ole Bornedal, afviser at serien er historisk vildledende og kalder kritikken præmatur, latterlig og meningsløs.

- Prøv at høre her. Vi er fuldstændig på vildspor. Det er totalt et vildspor, og folk læser sig forkert ind i det.

- De her kritikere skal se alle otte afsnit, før de overhovedet kan udtale sig. Det er så præmaturt, at det grænser til det latterlige, at jeg sidder her, og der skal sidde et kobbel i nakken på mig lige om lidt, fordi det er meningsløst.

Ordene tilhører instruktøren af tv-serien '1864', Ole Bornedal, da han søndag aften deltog i Deadline på DR2 for at diskutere den massive kritik, som den dyreste tv-serie i danmarkshistorien har fået, allerede inden første afsnit gled over skærmen.

Arbejdet grundigt med research

Kritikken handler blandt andet om historisk vildledning, men det afviser Ole Bornedal.

- Jeg kan kun sige, at vi har lavet et fantastisk stykke arbejde med det her, siger han og fortsætter:

- Der er blevet arbejdet grundigt med research, der er ordrette citater fra seriens historiske personer, og den er baseret på Toms bog, som er anerkendt, siger instruktøren og henviser til forfatteren Tom Buk-Swienty, der har skrevet bøgerne Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als om 1864-krigen.

Se Ole Bornedal, der har instrueret tv-serien '1864', svare på den massive kritik af serien, i videoen i toppen af artiklen.