Coronakrisen rammer Henrik benhårdt: ’Der har ikke været penge til at holde sommerferie’

Coronakrisen har været tæt på at koste vognmand Henrik Jensen sin virksomhed.

Foråret og sommeren har været nogle hårde måneder for taxavognmand Henrik Jensen, der i perioder har måttet se sine biler holde helt stille.

- Det er noget skrammel. Jeg tjener kun lige nok til mine faste udgifter, så jeg ikke skal gå fra hus og hjem. Men vi har ikke kunnet holde sommerferie i år, det har der ikke været penge til, siger den 48-årige vognmand.

Hans kone er selvstændig frisør, så hun har i dele af krisen også stået helt uden indtægt.

- For mig personligt har coronakrisen betydet, at jeg har haft mange søvnløse nætter.

- Jeg er fjerde generation af taxavognmænd. Da det her satte ind, kunne jeg ikke lade være med at spekulere på, om den tradition skulle stoppe ved mig, siger Henrik Jensen.

Han er dermed en af de danskere, som virkelig kan mærke, hvordan coronakrisen har ramt dansk økonomi.

Nye tal for bnp-indikatoren viser, at økonomien er skrumpet med 7,4 procent i andet kvartal af i år. Det er et historisk stort fald.

Se Henrik Jensen fortælle, hvordan coronakrisen har ramt ham.

Hos Henrik Jensen har krisen betydet, at han er gået fra 14 til 7 ansatte.

- Vi har siddet meget stille, og det har været udfordrende. Vi har vendt hver 25-øre. På et tidspunkt var omsætningen faktisk ikke eksisterende.

Da Danmark lukkede ned, lå hans omsætning på 285.000 kroner. Samme periode året før, var den 1,4 millioner kroner.

I maj 2019 overtog han sin fars vognmandsforretning.

- Min far har været vognmand i 50 år. Vi har aldrig prøvet, at vores biler skulle stå stille i så lang tid, siger Henrik Jensen.

I takt med at samfundet er genåbnet, er det begyndt at gå bedre for hans taxaforretning, men der er stadig lang vej tilbage til tiden før corona.

- Vi mangler de unge i nattelivet. Det tyder ikke på, at det bliver foreløbigt, at de kunder kommer tilbage. Vi krydser både hænder og fødder for, at vi kan komme tilbage til en normal hverdag igen. Jeg vil bare gerne have gang i min virksomhed, siger Henrik Jensen.

Han ser derfor med stor frygt på de stigende smittetal.

- Det vil få katastrofale konsekvenser, hvis vi skal lukke ned igen. Så går jeg konkurs. Jeg håber ikke, vi kommer dertil, siger Henrik Jensen.