Der sælges stadig mest økologisk mælk, ost og æg, men salget af økologisk grønt steg med 26 procent i 2016.
Tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af økologiske fødevarer steg med 15 procent i 2016, så det nu anslået er 9,6 procent af det samlede fødevaresalg.
- Tallene viser tydeligt, at danskerne nu er klar til endnu mere økologi. I snit spiste hver dansker økologiske fødevarer for 2.000 kroner sidste år. Samtidig har supermarkederne satset stort på at have det største og bredeste udbud af økologiske varer, lyder det fra Kirsten Lund Jensen, der er økologichef i Landbrug & Fødevarer.
Samlet blev der solgt 334.900 ton økologiske fødevarer i 2016, mens tallet i kroner og øre var på 8,0 milliarder kroner.
Af dette stod mælk, ost og æg for næsten halvdelen med et salg i ton på 162.987 ton. Der blev sidste år solgt økologisk kød for 605 millioner kroner.
Ifølge Per Køster, formand for Økologisk Landsforening, sender danskerne et klart signal om, at de ønsker en fødevareproduktion, der passer godt på vores natur og grundvand, som giver dyrene et godt liv og garanterer mad uden rester af sprøjtegifte.
/ritzau/