Parkeringsfirma tog overpris: Nu kan vakse kunder få penge tilbage

Apcoa vil tilbagebetale til de kunder, der selv reagerer på problemet.

Det var i automaterne på de enkelte parkeringspladser, at problemet opstod. (Foto: © Kristian Djurhuus, Ritzau Scanpix)

Hvis du har smidt bilen på én af i alt 16 parkeringspladser landet over, så kan du have penge til gode.

Parkeringsselskabet Apcoa vil nemlig nu betale de kunder tilbage, som fra midten af november 2017 til midten af februar 2020 har betalt for meget ud over den normale timetakst.

Sådan lyder Forbrugerombudsmandens besked til de ramte kunder.

- Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Apcoa har benyttet en betalingsmetode på de 16 parkeringspladser, der var urimelig, og at forbrugerne derfor har krav på at få for meget betalte beløb tilbage, skriver myndigheden.

Det var i automaterne på de enkelte parkeringspladser, at problemet opstod.

Maskinerne kunne ikke give penge tilbage, selvom kunder betalte med kort. Systemet var derfor med myndighedens øjne for ugennemskueligt sat op.

Og på den måde risikerede kunderne at blive opkrævet beløb, som Apcoa ikke havde ret til, for de timer de parkerede, skriver myndigheden.

- Kostede en påbegyndt time for eksempel 22 kroner, så ville forbrugeren kun opnå en times parkering ved at betale 40 kroner, skriver Forbrugerombudsmanden.

Kunder skal selv reagere

Efter forbrugermyndigheden gik ind i sagen, har Apcoa nu skrottet betalingsmetoden.

17. februar sidste år var derfor sidste gang, at man som parkeringskunde kunne risikere at opleve problemet.

Der er nu også sat skilte op på de berørte parkeringspladser med oplysning om muligheden for tilbagebetaling.

Parkeringsfirmaet har lovet at betale penge tilbage til de kunder, der selv henvender sig om problemet.

Det kan du selv gøre:

  • Hvis du har parkeret på en af de 16 Apcoa-parkeringspladser i perioden fra den 16. november 2017 til den 17. februar 2020, og mener, at du har betalt for meget for din parkering, skal du kontakte Apcoa på dette link.

  • Det er vigtigt, at du har dokumentation for din parkering, for eksempel at du kan fremvise et kontoudtog, der viser, hvor meget du har betalt for en parkering, og hvilken af de 16 parkeringspladser du har parkeret på.

  • Kilde: Forbrugerombudsmanden

Sagen om Apcoa handler efter myndighedens vurdering om urimelige aftaler efter aftaleloven.

I en helt anden og mere alvorlig sag om parkering valgte Forbrugerombudsmanden i sidste uge at politianmelde parkeringsselskabet Easy Park.

Forbrugerombudsmanden mener, at Easy Park har skjult, at der betales et gebyr på 15 procent oven i parkeringsprisen til virksomheden, når brugere køber parkering via selskabets app.

I sagen mod Easy Park siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, at firmaet vurderes til have overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning.

- Mange betalinger foregår i dag digitalt for eksempel via apps på mobilen, hvor vi giver virksomheder adgang til at hæve betalinger på vores konti. Det forudsætter, at vi kan have tillid til, at virksomheder ikke hæver flere penge end aftalt, sagde hun sidste uge i en pressemeddelelse.