Toværelses til 13.000 kr. rev økonomien i stykker: Nu er Mikkel og Nadine flyttet sammen på et værelse

Kæresteparret Nadine Widinberg Jensen og Mikkel Leman søger på boligsider hver dag.

- Skal voksne, selverhvervende mennesker virkelig bo på et værelse? spørger Lejernes Landsorganisation.

Hver dag. Næsten hver time sidder Nadine Widinberg Jensen og Mikkel Leman og scroller ned over boligsiderne. Facebook, Boligportalen.dk, Findbolig.nu og andre steder, hvor den fremtidige drømmebolig kunne tænkes pludselig at poppe op.

- Du bliver nødt til at kigge hele tiden, det fylder så meget, at det er et samtaleemne, der går igen hver eneste dag, siger Nadine Widinberg Jensen, der er studerende og bor sammen med sin kæreste, Mikkel Leman, som er konsulent og sælger.

Men den store indsats for at finde et hjem, der er til at betale, har foreløbigt ikke givet pote.

- Vi er virkelig hurtige på tasterne, men har været helt opgivende over, at der ikke sker noget, siger 24-årige Nadine Widinberg Jensen, som læser en professionsbachelor i konceptudvikling.

Dyr bolig i Ørestaden

Da en lejlighed i nybyggerkvarteret Ørestaden på Amager bød sig, slog kæresteparret til.

En toværelseslejlighed med altan i udkanten af København.

Pris: 12.800 kroner om måneden.

- Vi havde opfattelsen af, at vi var heldige overhovedet at finde et sted at bo. Vi ville gerne bo sammen. Så kunne det godt være, at den her lejlighed havde høj husleje og ikke lå så centralt, som vi ønskede. Men vi havde ikke andre muligheder, fortæller Mikkel Leman, der er 26 år og fra Hillerød.

Dokumentaren "De Riges By - på desperat boligjagt" undersøger det københavnske boligmarked og konsekvenserne ved de stigende lejepriser. Se den her.

Men selv med SU-lån og fritidsarbejde har det været svært for parret at få enderne til at mødes, når der hver måned skal lægges 12.800 kroner.

- Det er helt absurd, at lejligheden koster så meget om måneden. Jeg har lånt rigtig mange penge af min svigerfamilie og far, bare for at kunne få lov til at overleve, fordi jeg ikke selv har råd til at bo her, selv om jeg bor sammen med Mikkel, siger Nadine Widinberg Jensen fra sin sofa i det lille køkken-alrum.

  • DR Dokumentaren "De riges by" følger Mikkel og Nadines kamp for at finde en bolig i København.
  • DR Dokumentaren "De riges by" følger Mikkel og Nadines kamp for at finde en bolig i København.
1 / 2

Et skridt eller to tilbage

Mens DR Nyheder følger parrets kamp for at få økonomien til at hænge sammen i deres bolig i Ørestaden, beslutter Mikkel Leman og Nadine Widinberg Jensen sig for at sige lejemålet op.

Der er opstået en mulighed for at flytte ind på et værelse hos en veninde.

- Det vigtigste for os var at komme ud af den her lejlighed. For det var ved at æde os op, at vi sad så stramt økonomisk, og det begrænsede os i, hvad vi havde lyst til at lave sammen, siger Nadine Widinberg Jensen.

Ved at flytte ind på et 17 kvadratmeter stort værelse hos veninden kan kæresteparret nedbringe de månedlige udgifter til omkring halvdelen af, hvad de betaler nu.

- Man skal helst gå fra at flytte sammen og så opgradere sig derfra. Jeg tror, at vi begge to føler, at det her er et skridt eller to tilbage, siger Nadine Widinberg Jensen.

Mikkel Leman og Nadine Jensen har opsagt lejligheden i Ørestaden, fordi den 'åd dem op økonomisk'.

Parret har fremlejet værelset i et år. Derefter skal Mikkel Leman og Nadine Widinberg Jensen igen ud på boligjagt på et presset lejemarked.

- At det kun er for en begrænset periode, gør det optimalt i et eller andet omfang, fordi vi så ikke skal sidde der for evigt, siger Nadine Widinberg Jensen.

Direktøren for Lejernes Landsorganisation i Hovedstaden, Claus Højte, ærgrer sig over udviklingen, der gør det svært for selv folk i arbejde at finde et værdigt sted at bo i København.

- Skal voksne, selverhvervende mennesker virkelig bo på et værelse? Det var sådan noget, man gjorde i 1950'erne. Og det er jo noget, vi synes er helt forkert, siger han.