Mette Frederiksen har stemt: Kan mærke at gamle socialdemokrater 'vender tilbage'

Statsministerkandidaten vil huske valgkampen for de mange engagerede børn og unge.

- Det blev en stemme på Socialdemokratiet og forhåbentligt på en ny regering.

Der er nok ikke den store tvivl om, hvor krydset blev sat, da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, gik i stemmeboksen tidligt på formiddagen.

Det skete i Hareskovhallen i Værløse, hvor hun var mødt op hånd i hånd med sin forlovede Bo Tengberg.

Helt sikkert er det dog, at hverken han eller Mette Frederiksen selv satte deres kryds ved den socialdemokratiske statsministerkandidat, der forud for valget flyttede opstillingskreds til det nordjyske.

Socialdemokrater er vendt hjem

Inden Mette Frederiksen trådte ind bag gardinet i stemmeboksen, var der også tid til at svare på spørgsmål fra den fremmødte presse.

Her forklarede partiformanden, at der i hendes mave var flere sommerfugle end bud på valgresultatet.

- Jeg ved ikke, hvor meget man kan tro på meningsmålinger, men jeg kan mærke, at danskerne tager godt imod Socialdemokratiet, og jeg kan også mærke, at nogle af de socialdemokrater, som har været væk i nogle år og ikke synes, at vi har ligget rigtigt på udlændingepolitikken, vender tilbage denne gang. Det er der i hvert fald mange, der har sagt til mig, lød det.

På trods af en god mavefornemmelse og solid føring i meningsmålingerne er Mette Frederiksen endnu ikke overbevist om, at sejren er hjemme, og at hun selv kan være på vej mod statsministerkontoret.

- Det er jeg ikke overbevist om. Nu er det danskerne, der skal tale, og valg i Danmark plejer at være tætte. Og jeg har meget stor respekt for, at det nu er danskernes dag, forklarede hun.

Mette Frederiksen (S) på vej til Hareskovhallen i Værløse sammen med sin forlovede Bo Tengberg for at stemme til folketingsvalget 2019. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

- Jeg håber selvfølgelig på opbakning til ikke bare en ny regering, men også en ny politik. Derfor er mit budskab selvfølgelig også her i de sidste timer, at hvis man vil være helt sikker på, at vi får en ny regering, så skal man stemme på Socialdemokratiet.

Har du endnu ikke taget beslutningen om, hvor dit kryds skal sættes, så prøv DR's kandidattest her.

Det blev et klimavalg

Når Mette Frederiksen kigger tilbage på den lange valgkamp, er der særligt tre ting, der træder i fokus.

For det første blev valgets helt store emne klimaet.

- Det vil stå tilbage. Så vil jeg selv huske det for alle de mennesker, jeg har talt med og krammet og været i nærheden af, og som på en eller anden måde har det svært. Jeg har ikke prøvet før, at så mange mennesker har henvendt sig om et eller andet i deres liv, som de gerne vil have Socialdemokratiet til at tage sig af, sagde Mette Frederiksen.

- Så tror jeg også, at jeg vil huske den her valgkamp for alle de børn og unge, som har været mere optagede af den her valgkamp, end jeg har oplevet før.

Useriøs Løkke

I går smed landets nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), en bombe i valgkampen.

Her opløste han reelt den nuværende regering og slog fast, at han vil bruge alle sine kræfter på at få dannet en regering over midten med Socialdemokratiet.

Et forslag, som Mette Frederiksen her til morgen atter afviste.

- Det er lidt useriøst at komme med tre-fire forskellige forslag til en regering i løbet af en valgkamp. Jeg er helt sikker på, at det Lars Løkke allerhelst vil, er at danne en ny, blå borgerlig regering. Hvis han gerne havde villet samarbejdet, så kunne han have gjort det i de senere år, forklarede hun.

- Så det tager jeg mere som udtryk for, at det er valgkamp.

Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen tog også debatten om et samarbejde i den sidste partilederdebat hos TV2. Klik på play.