Nogle valgplakater skiller sig så meget ud, at de skal på museum.
En af dem af Claus Skjoldborgs originale ide. Med tre valgplakater hængende over hinanden har han de seneste uger slynget sig i de odenseanske lygtepæle.
- Ideen kom lidt tilfældigt. Jeg har en god kammerat, der er fotograf og en anden, der er grafiker - og wupti, så hang jeg i lygtepælene. Så hvis jeg ikke kan blive husket for politik, så kan mine børnebørn gå på museum og se mig mange år frem. Det er da meget sjovt, siger Claus Skjoldborg, som blev valgt ind i Odense Byråd.
Aarhus Plakatmuseum har kontaktet 25-30 kandidater fra det netop overståede kommunalvalg, fordi de gerne vil have dem udstillet på museet.
Og for dem var der ingen tvivl om, at Claus Skjoldborgs valgplakat var værd at gemme.
- Den interagerer fysisk og virkeligt i gadebilledet. I et splitsekund kan man tro, at han kravler rundt. Der er humor, og det er god ting, hvis man kan huskes, siger Elsebeth Aasted Schanz, der er museumsinspektør på Plakatmuseet i Aarhus.
Men det er ikke kun plakater fra i år, som plakatmuseet udstiller. Faktisk går samlingen langt tilbage.
Og det er der en grund til, forklarer museumsinspektøren.
- Plakater er udtryk for vores samtid, og det er plakater er dødgode til. De formidler noget om, hvad der sker her og nu rent politisk, og det kan vi dokumentere 100 år gennem tiden, fordi vi samler kontinuerligt ind, siger Elsebeth Aasted Schanz.