Løkke indkalder til møde om forskellig pensionsalder

DF støtter Socialdemokratiets plan om en differentieret pensionsalder. Regeringen er åben over for idéer.

(Arkiv)V Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da Københavns Professionshøjskole, sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og forfatter Jens Andersen, sætter fokus på Kim Larsen hos Københavns Professionshøjskole, hvor Kim Larsen selv læste til lærer, på Frederiksberg mandag den 28. januar 2019. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Socialdemokratiets plan om en differentieret pensionsalder bør indføres, ligegyldigt om blå blok står med et flertal efter et valg eller ej.

Det har Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, slået fast i dag, og regeringen er lydhør over for partiernes ønsker, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Hvis partierne har nogle konkrete ønsker til, hvordan vi tager hånd om folk, der er nedslidte, så lytter vi gerne til det, siger han.

Det kræver dog, at både S og DF bliver tydelige omkring, hvordan de ønsker det gennemført.

'Vi kan ikke kigge 40 år tilbage'

Ifølge Løkke undersøgte Venstre nemlig muligheden for en differentieret pensionsalder allerede i 2011, men partiet stødte hovedet mod muren.

- Socialdemokratiet har fremsat nogle principper, der har til formål at gøre alle glade, men som har lidt svært ved at hænge sammen i virkelighedens verden, siger Lars Løkke.

- Danmark er ikke der i dag, hvor vi kan kigge 40 år tilbage og kortlægge folks arbejdsliv.

- Så at lave en objektiv ordning er meget svært. Men hvis partierne har nogle konkrete bud, så vil vi gerne lytte.

Statsministeren understreger, at står man i den situation, at man er nedslidt, skal man ikke arbejde.

Så bør man i stedet komme på seniorførtidspension, som ifølge Løkke giver den enkelte tre gange så mange penge, som man vil få med pensionsudspillet fra S.

Seniorførtidspensionen fungerer ikke

Da regeringen indførte seniorførtidspensionen i 2011, havde den vurderet, at cirka 8.000 ville gøre brug af ordningen, men det er kun blevet til 700.

Det viser ifølge statsministeren, at ordningen ikke fungerer som ønsket, og regeringen vil derfor lytte til de andre partiers planer for området.

- Vi indkalder partierne til et møde, og så må vi bede dem om at gøre sig klar til det møde. Hvad er det præcis for nogle forslag, de har? Hvordan skal de finansieres? Hvad tænker de om det?

Lars Løkke indkalder ikke selv til mødet. Først lyder opgaven at finde ud af, hvilket ministerium emnet hører under, og så indkalde den pågældende minister til mødet.

Det blev ikke præciseret, hvornår mødet vil finde sted.

Socialdemokratiet præsenterede sit pensionsudspil for en uge siden. /ritzau/