Pape står fast: Mobile politistationer giver tryghed

Mobile politistationer kan ikke alene løse bandekonflikten, men de er vigtige, siger justitsministeren.

Mobile politistationer skaber ro og tryghed, siger Søren Pape Poulsen. (Foto: © Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er ikke enig i kritikken af de mobile politistationer, der er sat ind på Nørrebro under den verserende bandekonflikt.

To tillidsfolk fra enheder i Københavns Politi kritiserede i går, at politiet bruger for mange ressourcer på de mobile stationer i forhold til deres effekt og kritiserede justitsministeren for ikke at lytte til politifaglige vurderinger.

Senere har Dansk Folkeparti langet ud efter de mobile stationer, som de kalder "Søren Papes autocampere". Partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen, mener, det er "naivt" at tro, at stationerne løser problemerne.

Men justitsministeren holder fast i, at enhederne har en vigtig funktion.

- Som Rigspolitiet fremhæver i sin tryghedsstrategi, er mobile politistationer et yderst vigtigst værktøj til at styrke den lokale tryghed og skabe ro i udsatte områder, siger Søren Pape Poulsen.

- Den nære tryghed er vigtig for rigtig mange borgere, og det har vi lyttet til ved - blandt meget andet - at indsætte mobile nærstationer på Nørrebro, siger han.

Flere initiativer

Han indrømmer dog, at de mobile stationer ikke alene løser problemerne, og siger, at man netop derfor har lanceret andre tiltag også.

- Københavns Politi modtager i øjeblikket ekstra betjente fra de andre politikredse, og de har allerede nu øget patruljeringen og overvågningen i gadebilledet, siger han.

Han peger derudover på andre 12 initiativer, som giver politiet flere muskler ved at frigøre flere betjente og styrke det forebyggende arbejde i udsatte områder.

Også chefpolitiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi forsvarer de mobile politistationer over for Ritzau.

- Det er ikke sådan, at vi forestiller os, at det løser bandekonflikten. Men vi har en tro på - og vi har også fået meldinger om det fra borgerne - at det hjælper på trygheden.

- Det gør, at man ser politiet er der, og det er et sted, man kan gå hen og møde politiet, siger Jørgen Skov til Ritzau.