Søren Pind skal vidne i sagen om Støjbergs ulovlige instruks: Jeg ser frem til at gøre min borgerpligt

Tidligere justitsminister Søren Pind (V) skal vidne i sagen om adskilte asylpar, oplyser han på Twitter.

Tidligere justitsminister Søren Pind (V) er 19. juni indkaldt til afhøring i kommissionen, der undersøger Inger Støjbergs ulovlige instruks om at adskille asylpar. (Foto: © Simon Skipper, Scanpix)

Den tidligere justitsminister Søren Pind (V) skal vidne i sagen om adskilte asylpar, skriver han selv på Twitter.

- Jeg er blevet bedt om at vidne for Instrukskommissionen den 19/6 kl. 9. Jeg ser frem til at gøre min borgerpligt og har ikke yderligere kommentarer indtil da, skriver Søren Pind.

Instrukskommissionen skal undersøge, hvad der er op og ned i sagen om tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V), som i 2016 udsendte en ulovlig instruks om, at ingen under 18 år måtte indkvarteres på asylcentre med en ægtefælle - heller ikke selvom parret havde børn sammen.

Støjberg har hele tiden afvist, at hun var blevet advaret om ulovligheden i instruksen.

Søren Pind var justitsminister på det gældende tidspunkt - og en stor del af Instrukskommissionens arbejde går ud på at afhøre vidner, der kan klarlægge, om Støjberg og ministeriet var blevet advaret om ulovligheden - eller om hun har løjet om sagen og efterfølgende vildledt Folketinget og offentligheden, da hun redegjorde for sagen.

Beskeden fra Justitsministeriet var "klokkeklar"

For 10 dage siden lød det fra Pind, at beskeden fra Justitsministeriet dengang ikke var til at tage fejl af.

- For mit eget vedkommende kan jeg blot sige, at beskeden dengang fra Justitsministeriet var klokkeklar: Man kunne ikke bare generelt skille mand og kone ad - hvert enkelt tilfælde skulle vurderes konkret. Andet manglende også bare. Og den besked tilgik også Integrationsministeriet, skrev Søren Pind på Twitter den 14. maj.

Og han understregede i den debat, der opstod efter dette tweet:

- JM (Justitsministeriet, red.) sagde klart og tydeligt fra.

Søren Pinds melding kom efter Inger Støjbergs chefjurist forklarede i kommissionen, at hun rådførte sig med Justitsministeriet. Herfra var meldingen, at asylparrene ikke kunne adskilles uden en individuel sagsvurdering.