Støjberg om fremtiden i Venstre: 'Nu skal jeg lige vende skråen'

Der er fortsat plads til Inger Støjberg i Venstre, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Inger Støjberg går i tænkeboks om fremtiden, efter hun blev bedt om at gå af som næstformand i Venstre. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Det er ikke længere så sikkert, som det har været. At Inger Støjberg også ved det næste folketingsvalg stiller op for Venstre.

I hvert fald hvis man tager politikerens ord bogstaveligt. Her til morgen svarede hun, at hun har brug for at tænke sig om, hvad angår fremtiden i partiet, hvor hun er blandt de absolut største profiler.

Bliver du i Venstre?

- Jeg skal lige vende skråen, som man siger på de kanter, hvor jeg er fra. Jeg skal lige overveje, hvad der skal ske nu, og det synes jeg er fair nok, for det kom som noget af en overraskelse for mig, siger Inger Støjberg.

'Ikke længere tillid mellem de to'

I går aftes blev hun af Venstres Forretningsudvalg bedt om at forlade sin post som næstformand i Venstre.

Det skete efter længere tids vanskeligheder i samarbejdet mellem formand Jakob Ellemann-Jensen og næstformand Inger Støjberg.

- Der er ikke længere tillid mellem de to. Derfor er samarbejdet uopretteligt brudt sammen, lød det i en udtalelse sent tirsdag aften fra Venstres Forretningsudvalg.

Kort efter meddelte Inger Støjberg selv på Facebook, at hun trak sig fra næstformandsposten.

Du kan se hele interviewet med Inger Støjberg i tv-klippet herunder.

Det var dråben

Onsdag morgen fortæller Jakob Ellemann-Jensen til DR Nyheder, at der fortsat er plads til Inger Støjberg og den politiske linje, hun repræsenterer, i Venstre.

- Men det betyder ikke, at man dermed har carte blanche til at opføre sig illoyalt over for partiet, linjen og formanden. Der skal man trække en streg i sandet. Den streg var her, den blev overskredet, og det har konsekvenser.

Han siger, at det var dråben, der fik bægeret til at flyde over, da Inger Støjberg erklærede sig meget uenig i beslutningen om, at Venstre vil støtte en eventuel rigsretssag mod hende.

En sag der begyndte i 2016, hvor Inger Støjberg var udlændingeminister.

Før det har de to blandt andet luftet uenigheder om seksuelle krænkelser i den såkaldte #metoo-debat.

- Jeg har ikke slået ned tidligere, fordi jeg ønskede at få ro på gemytterne, jeg ønskede vi skulle stå samlet og komme videre. Derfor kan der være ting, jeg skulle have slået ned på før. #Metoo-debatten eller deltagelse i andre partiers kampagnevideoer, siger Jakob Ellemann-Jensen.

For tæt forhold til andre politikere

Netop forholdet til andre partier i blå blok var en anstødssten, siger Inger Støjberg.

- Han sagde også meget ligeud, at han syntes, jeg havde et for tæt forhold til mange af de andre borgerlige politikere. Og det er fuldstændig rigtigt, jeg har et rigtig godt forhold både til Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, men også Liberal Alliance. Det synes jeg også man skal som næstformand for et parti.

I sit interview med DR Nyheder siger Inger Støjberg, at hun i sit arbejde som næstformand forsøgte at forene storby-Venstre og land-Venstre.

- Når man rejser rundt i Venstres bagland kan man virkelig også se, hvor forskelligt det er fra Frederiksberg og til Skive, hvor jeg er valgt og har en helt utroligt god opstillingskreds.

- Det synes jeg vi skal afspejle. Det var noget, jeg bragte ind i mit næstformandskab. Nu er det slut, nu kommer der en anden og det bliver spændende, siger Inger Støjberg.

Fra opstillingskredsen i Skive sender kredsformanden fuld opbakning til Inger Støjberg.

- Inger er en dygtig politiker. En meget, meget kompetent og veluddannet politiker, som vi har et godt samarbejde med, så jeg håber da bestemt, at hun fortsætter i Venstre. Men nu må vi vende tingene, sunde os de næste par dage og se, hvad tiden bringer, siger Susanne Rusbjerg.

I tv-klippet herunder kan du se, hvad Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen sagde efter Støjbergs afgang.