Nørrebro Lokaludvalg om bandekonflikt: Send mere politi, tak!

Mere politi og mobile politistationer kan skabe tryghed for Nørrebros borgere, mener udvalgsformand.

Formand for Nørrebro Lokaludvalg, Mogens Petersen, kunne eksempelvis godt tænke sig en mobile politistationer i bydelen. Foto Sofie Mathiassen/Scanpix

København og særligt Nørrebro har de seneste måneder været plaget af flere skyderier og overfald på åben gade.

Alene inden for den seneste uges tid har der været fire skyderier.

Og det påvirker beboerne på Nørrebro, oplever formand for Nørrebro Lokaludvalg, Mogens Petersen.

Han mener, at politiet bør styrke sin tilstedeværelse på Nørrebro.

- Der er beboere, der oplever det som utrygsskabende, når der står store grupperinger på gaden. Politiet kan være med til at opløse grupperingerne. Og det er samtidig godt, hvis politiet kan følge mere med i, hvad der sker på gaden, siger han, der gerne ser, at politiet etablerer en mobil politistation i området:

- Vi har set før, at de mobile politistationer har givet bonus i forhold til at få bandemedlemmer til at forlade specifikke områder.

Dermed er han helt på linje med Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R). Der torsdag med efterlyste mere politi og gerne mobile politistationer på eksempelvis Nørrebro.

Her har de seneste banderelaterede episoder været i København:

(Foto: © Simon C. Møller)

Bander gør beboere utrygge

Og bandespændingerne skal slås ned, så Nørrebros borgere kan føle sig trygge, når de færdes på gaden, slår Mogens Petersen fast.

- Det er aldrig trygt for beboerne på Nørrebro, når der bliver skudt i gaderne. Der er jo en chance for, at forbipasserende kan blive ramt. Og så er der alle de familier, der kan frygte, at deres børn bliver blandet ind i bandekonflikten, siger han.

Udover en mobil politistation og flere betjente på gaden har Nørrebro Lokaludvalg foreslået, at bydelen får en lokal politistation.

Men ifølge Mogens Petersen kan en øget politiindsats ikke stå alene. Han mener også, at der skal gøres mere for at sikre, at de unge på Nørrebro ikke bliver tiltrukket af kriminelle miljøer.

- Vi mangler idrætsfaciliteter, så vi kan få meldt flere af vores børn og unge ind i foreningslivet. Dermed vil vi få mere stabile borgere, som ikke har behov for at tilslutte sig bander for at skabe et fællesskab og spænding i tilværelsen, vurderer han.

Nørrebro-borgere: Vi er ikke decideret utrygge

Karina Egense Lauritsen har det fint med at færdes ved den Røde Plads i dagstimerne, når mørket falder på, er hun mere utryg. Foto: P4 København

40-årige Karina Egense Lauritsen bor på Nørrebro og cykler hver dag over den Røde Plads, for at aflevere sin søn i børnehave.

Selvom der så sent som tirsdag var skyderi netop på Den Røde Plads, føler hun sig ikke decideret utryg i området. I hvert fald ikke når der er lyst.

- Når bandekonflikten bliver frisket op i hukommelsen, så tænker jeg over det. Men det er ikke noget, jeg føler mig virkelig utryg ved i dagtimerne. Hvis jeg kom her om aftenen, så ville jeg helt sikkert tænke mere over det, siger Karina Egense Lauritsen.

Selvom politi i gaden kan være en god idé, mener hun også, at der er en bagside ved mere synligt politi.

- Når man ser politiet, bliver man mindet om, at der er noget på færde. Så det er kun til en hvis grænse, at man skal have mere politi, mener hun.

Louis Branstrup ønsker ikke mere politi på Nørrebro, hvor han ofte går tur med sin datter. Foto: P4 København

Louis Branstrup på 22 år bor lige ved Den Røde Plads, også han giver udmeldingerne om mere politi en lunken modtagelse.

- Det føler jeg ikke, at der har været brug for, jeg synes, at her er rigeligt politi, siger han, der selv var tæt på skyderiet ved den Røde Plads tirsdag.

- Jeg var i Lidl på Nørrebro, da der blev skudt, men det fik mig ikke til at føle mig utryg. Morgenen efter var Nørrebro sig selv igen, oplevede han.

Han tilføjer:

- Jeg render rundt med min lille datter og leger her, og der er ikke noget, der gør mig utryg.