Efter massiv mangel på sygeplejersker, får hospital 22 nyuddannede på én gang

Introstillinger og en lektor på sygehuset har lokket flere nyuddannede til Regionshospitalet Gødstrup.

Nyuddannede Karina Nielsen er blevet ansat i en introstilling, hvor der er afsat tid til at give hende en god introduktion til jobbet som sygeplejerske på Regionshospitalet Gødstrup. (Foto: © Rasmus Hagelskjær - DR Midt & Vest)

22 nyuddannede sygeplejersker indtager Regionshospitalet Gødstrup, hvor de alle starter i nyt job på medicinsk afdeling.

Det sker efter der længe har været store vanskeligheder med at ansætte personale.

- Det er jo helt fantastisk. Jeg har aldrig i min ledelsestid oplevet at modtage så mange nyansatte, siger chefsygeplejerske på Medicinsk afdeling, Bodil Overgaard Akselsen.

Med det nystartede personale forventer ledelsen, at de på Medicinsk afdeling vil kunne åbne flere sengepladser, så der til september er 90 åbne sengepladser mod de 75, der er lige nu. Samtidig kan de øvrige ansatte skrue ned for antallet af ekstravagter.

- Vi kan næsten ikke få armene ned, fordi vi i en længere periode har stået og manglet sygeplejersker, siger Bodil Overgaard Akselsen.

Introstillinger og brobygger bærer frugt

Regionshospitalet har trukket i flere tråde for at få flere kolleger ind i folden - og få dem godt i gang.

Der er blandt andet oprettet særlige introstillinger, hvor nyuddannede sygeplejersker bliver hjulpet i gang. Og så er en lektor fra den lokale sygeplejerskeuddannelse blevet ansat på deltid for at bygge bro mellem uddannelse og sygehus.

- Det tror vi på, har ret stor betydning. Vi kan connecte med hinanden og finde ud af, hvad det er for nogle indsatser, vi skal gøre, for at lykkes, forklarer Bodil Overgaard Akselsen.

Karina Nielsen kunne sige ja tak til jobbet på sygehuset i Gødstrup, mens hun stadig var ved at skrive bacheloropgave på sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro. (Foto: © Rasmus Hagelskjær - DR Midt & Vest)

Ingrid Villadsen Kristensen arbejder halvdelen af tiden som forskningsansvarlig sygeplejerske på Medicinsk afdeling i Gødstrup - og den anden halvdel som lektor på Sygeplejerskeuddannelsen på VIA i Holstebro.

Hun er et kendt ansigt for de nyuddannede, og de møder hende, når de bliver introduceret til deres nye job og afdeling.

- Vi ved, at overgangen kan være præget af stor usikkerhed og stor uvished, siger hun.

Karina Nielsen er én af de 22 nye sygeplejersker.

- Det har givet mig en tryghed, at jeg kan starte op på den her måde, hvor jeg bliver holdt lidt ekstra i hånden og får lov til at være ny. For der er mange ting, man ikke ved endnu, selvom man ér uddannet, siger hun.

Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Gødstrup har også ansat otte nyuddannede læger og en social- og sundhedsassistent.