Lørdag slutter Kulturhovedstad 2017 af med et show, der både foregår i Hvide Sande og i centrum af Aarhus.
Under Aarhus' år som kulturhovedstad har 19 kommuner i Region Midtjylland samarbejdet om kulturtilbud i regionen, men selv om kulturhovedstadsåret snart rinder ud, har kommunerne besluttet at fortsætte samarbejdet.
Det fortæller Lene Øster, der er Regional Manager for Kulturhovedstad 2017.
- Det er en meget god indikator på, at det har været en succes, mener hun.
- Man får meget mere kultur for pengene, når man puljer ressourcerne, siger hun videre.
Det fortsatte samarbejde skal være med til at udvikle konkrete og fælles kulturprojekter, og Lene Øster fortæller, at flere museer oplevede en fordobling af deres besøgstal i perioden med Kulturhovedstadssamarbejdet. Det skete blandt andet med udstilligen "De syv dødssynder", hvor syv musseer samarbejdede.
Og det er samarbejder i stil med "De syv dødssynder", men også Urban Lab og Gentænk Landsbyen, som kommunerne fremover vil arbejde sammen om, lyder det.
Ringkøbing-Skjern Kommune, som får lov til at være værter for afslutningsfesten i Hvide Sande, er også begejstrede for samarbejdet.
De har investeret cirka én million kroner i Kulturhovedstaden og ifølge fonden bag Aarhus 2017's egne beregninger har Ringkøbing-Skjern Kommunes investering været god.
Per Høegh Sørensen, der er kulturchef i Ringkøbing-Skjern Kommune, betegner Kulturhovedstaden som en "kæmpe succes," men hænger sig ikke så meget i økonomien.
- Det, som vores borgere har fået ud af det, har om muligt været en endnu større succes. Vi har fået kultur og arrangementer, som vi ikke normalt har på vores kanter. På den måde er vi alle blevet udforet og fået nogle øjenåbnere rent kulturelt, mener Per Høegh Sørensen.
Finansieringen af det nye kultursamarbejde sker ved, at kommunerne afsætter én krone per indbygger per år. Det svarer til cirka 1,2 millioner kroner i alt. Samtidig bidrager Region Midtjylland med et tilsvarende beløb samt udgifter til koordinering og administration af samarbejdet.
Noget tyder desuden på, at Kulturhovedstaden har trukket flere overnattende turister til det midtjyske. Sammenlignet med 2013 har der i 2017 været 15 procent flere overnattende gæster. Det svarer til 10.545.738 overnatninger i sommerhuse, hoteller, feriecentre med mere.