Markedet for økologiske fisk eller skaldyr er nærmest umætteligt lige nu. Dambrugernes brancheforening, Dansk Akvakultur, er derfor også at finde på verdens største messe for økologiske fødevarer, Biofach, i Tyskland i næste uge.
- Der er flere og flere både herhjemme og i udlandet, som får øjnene op for de kvaliteter, som økologiske produkter har, fortæller chefkonsulent i Dansk Akvakultur, Villy Juul Larsen.
Der produceres både økologiske ørreder, blåmuslinger fra lineproduktion og tang fra lineproduktion.
Villy Juul Larsen fra Dansk Akvakultur indrømmer gerne, at blåmuslinger fra liner ikke i begyndelsen gav det store overskud, men så blev de lagt om til økologi.
- Det første anlæg blev lagt om i 2012, og siden da har det været en støt stigende kurve. Der er flere og flere anlæg, der er lagt om, og i dag har vi 16 anlæg, der er lagt om til økologi, fortæller han.
I Lemvig er en helt ny spiller på vej, som i løbet af få måneder forventer at kunne producere økologiske østers.