Økologiske fisk og skaldyr storhitter på det europæiske marked

Producenter af linemuslinger lægger om til økologi, og økologisk østersproduktion er på vej.

Laurits Bernitt har ventet fire år på at høste disse stillehavsøsters fra opdrættet i Lemvig. Blot et af mange eksempler på, at økologisk opdræt af fisk og skaldyr er i høj kurs. (Foto: © steen færgemand, DR)

Markedet for økologiske fisk eller skaldyr er nærmest umætteligt lige nu. Dambrugernes brancheforening, Dansk Akvakultur, er derfor også at finde på verdens største messe for økologiske fødevarer, Biofach, i Tyskland i næste uge.

- Der er flere og flere både herhjemme og i udlandet, som får øjnene op for de kvaliteter, som økologiske produkter har, fortæller chefkonsulent i Dansk Akvakultur, Villy Juul Larsen.

Der produceres både økologiske ørreder, blåmuslinger fra lineproduktion og tang fra lineproduktion.

Villy Juul Larsen fra Dansk Akvakultur indrømmer gerne, at blåmuslinger fra liner ikke i begyndelsen gav det store overskud, men så blev de lagt om til økologi.

- Det første anlæg blev lagt om i 2012, og siden da har det været en støt stigende kurve. Der er flere og flere anlæg, der er lagt om, og i dag har vi 16 anlæg, der er lagt om til økologi, fortæller han.

I Lemvig er en helt ny spiller på vej, som i løbet af få måneder forventer at kunne producere økologiske østers.