Fiskefestival sætter fokus på lokale råvarer

Kokke dyster om at blive mester i brug af friske, lokale fødevarer.

Det er otte nordjyske madsteder, der deltager i konkurrencen. Kokkene må kun bruge 100 procent lokale råvarer og hovedingrediensen skal være en havtaske.

Der skal fokus på, hvilke friske råvarer man kan få i lokalområdet.

Derfor deltager nordjyske restauranter i dag i konkurrencen Local Cooking, hvor de kun må bruge friske, lokale råvarer.

Formålet med konkurrencen er simpelthen at løfte madkvaliteten i hele landet:

- Vi vil gerne have, at der er nogle tydelige fyrtårne, der er pejlemærker for andre restauranter, men også for lokalbefolkningen og de turister, der kommer. De skal føre fanen frem og vise, hvad Nordjylland kan på lokale fødevarer, siger projektleder Louise Norup Hellner fra The Food Organisation of Denmark.

Vild med lokale råvarer

For caterelev fra Restaurant Lilleheden i Hirtshals, Elisabeth Bodin, er der heller ikke noget bedre end lokale råvarer:

- Det smager fantastisk, det smager af Danmark.

- Det er lige kommet op af jorden, man ved hvad man får og hvad man holder i hænderne. Det har ikke været igennem kemiske processer og sprøjtegifte.

Elisabeth Bodin kommer oprindeligt fra Norge og lokale lakridsstænger er hendes hovedingrediens i dag.

- Da jeg var lille brugte jeg min sommerferie hernede og var ude på Tversted Marked, og det første, jeg fik derude, var lakridsstænger.

En del af fiskefestival

Konkurrencen afholdes i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival. Her har man gennem mange år holdt en anden konkurrencen om "Årets Fiskeret", men det er nyt med fokus på de lokale råvarer.

- Samarbejdet mellem Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival er et vigtigt skridt i arbejdet med at synliggøre Hirtshals' unikke fødevareressource; nemlig fisken, siger Jens Kirketerp Jensen, formand for Hirtshals Fiskerifestival.

Det er otte nordjyske madsteder, der deltager i konkurrencen. Kokkene må kun bruge 100 procent lokale råvarer og hovedingrediensen skal være en havtaske.