Kransekagen og nytårsbøffen bliver i stigende grad bestilt udefra

Supermarkeder og slagtere melder om stor stigning i interessen for færdiglavet nytårsmad.

Delikatesseleder Line Søe og slagtermester Jacob Carlsen fra Superbrugsen i Løkken er nogen af dem, der har travlt med at lave nytårsmenuer. 350 skal de have klar til på søndag. (Foto: © Christine Nørgaard DR Nordjylland, (c) DR)

Når gæsterne nytårsaften sætter sig ved det pyntede bord, så er nytårsbøffen og kransekagen i stigende grad hentet udefra.

Både slagtere, madhuse og supermarkeder oplever en stigning i antallet af bestilte nytårsmenuer.

Eksempelvis kunne Slagter Stiller i Aalborg melde udsolgt allerede midt i december. 600 nytårsmenuer til 349 kroner stykket var revet væk.

- Folk har fundet ud af, at det måske ikke altid kan svare sig at begynde at lave det selv, siger indehaver Thomas Korup Nielsen.

Han er også formand for "mad med mere-slagterkæden", hvis 43 butikker i år langer 25.000 nytårsmenuer over disken. Det er 4000 flere end sidste år.

- Jeg tror simpelthen, det er fordi, det er nemt, og folk ikke gider det bøvl nytårsaften, siger Thomas Korup Nielsen.

Supermarkedskæderne Coop og Dansk Supermarked mærker også stigende interesse for de færdige nytårsmenuer.

Bilka har modtaget 25 procent flere nytårsmenu-bestillinger i forhold til sidste år, og hos Coop er stigningen endnu større, 40 procent, fortæller informationsdirektør Jens Juul:

- Det er helt exceptionel stor vækst, siger han.

Jens Juul forudser, at markedet for menuerne vil vokse endnu mere de kommende år.

- Både til nytår, men også til hverdag. I takt med, at vi får mulighed for at lave bedre kvalitet, og kunderne får økonomi til at betale det lidt ekstra, det koster at få andre til at lave maden for sig, siger han.

Et af de steder, der har travlt de næste par dage, er Superbrugsen i Løkken. Her skal de tilberede 350 nytårsmenuer, så de er klar til at blive langet over disken inden klokken et på søndag. 300 af dem blev bestilt i starten af december, og kunderne får velkomstret, forret, hovedret og dessert.

Slagtermester Jacob Carlsen, er spændt men ikke bekymret.

- Selvfølgelig er der lidt spænding på, men vi er godt forberedt, så vi skal nok nå det, siger han.