Mere teater på vej på Moesgaard Museum

Moesgaard Museum, Det Kongelige Teater og Aarhus Kommune vil samarbejde om mere teater.

Stykket "Røde Orm" blev opført på taget af Moesgaard Museum som en del af kulturhovedstadssatsningen i Aarhus (arkiv). (Foto: © David Bering og Morten Fauerby, Montgomery)

Der er udsigt til mere teater i istidsbakkerne ved Moesgaard Museum. ”Røde Orm”, som spillede i sommer, var nemlig så stor en succes, at Det Kongelige Teater, der stod bag, nu har indgået en 6-årig kontrakt med museet og Aarhus Kommune.

92.000 gæster så "Røde Orm" i sommer. Et stykke, der var en del Aarhus’ kultursatsningen under kulturhovedstadsåret. Det er flere friluftsspil som det, der er tanken bag den nye kontrakt, fortæller Aarhus Kommunes kulturchef Ib Christensen.

- Aftalen går ud på, at Det Kongelige Teater i de kommende seks år producerer tre friluftsspil ved Moesgaard Museum startende med "Kong Arthur", som allerede har været vist i Ulvedalen, i 2019. Derudover to stykker, som vi ikke kender navnene på endnu, siger han.

Kommunen skal stå for rekrutteringen af statister og frivillige. Det er nemlig meningen, at frivillige skal være en del af stykkerne, som det også var tilfældet med "Røde Orm", hvor 400 frivillige var involveret. Derudover støtter kommunen med 1,2 millioner per produktion.

Hos direktøren for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst, er der stor begejstring over det nye samarbejde.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan fortsætte det samarbejde, og vi synes også, der ligger nogle nye muligheder for at få mere ud af det samarbejde fremadrettet, siger han.

Der er ikke noget krav om, at stykkerne skal være af historisk karakter, men museet og teateret har besluttet at samarbejde om beslutningerne om, hvilke stykker det er, der skal spille.

- Det er selvfølgelig fordi, en del af pointen ved at lægge det her er, at der skal være mulighed for, at vi får noget ud af den forbindelse, der er mellem de to institutioner, siger han.

- Vi vil også gerne danne ramme om andre ting end det klassiske museum, hvor vi også prøver noget nyt og giver anderledes kulturelle oplevelser. Det med at fortælle historier, er jo også noget, vi har til fælles med Det Kongelige Teater, så jeg synes egentlig, det passer godt sammen, fortæller Mads Kähler Holst.