Folketinget har flere gange øget budgettet til de store kampfly-garager i Skrydstrup.
I dag skal Folketingets finansudvalg stemme om, hvorvidt de vil gribe endnu dybere i pengekassen og give en ekstra bevilling på 267 millioner kroner.
Det vil få den samlede regning til at lyde på 1,35 milliarder kroner. Oprindeligt skulle F-35-faciliteterne have kostet 650 millioner kroner.
Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, vil i dag stemme nej til at give yderligere penge til projektet.
- Man kan ikke bare komme hele tiden og stikke lappen frem og bede om flere penge. De penge må de finde inden for projektets økonomi, siger han.
Siden 2017 har politikerne flere gange øget budgettet til hangaranlægget.
- Det viser en lemfældig omgang med borgernes skattekroner, siger Pelle Dragsted.
En række partier vil dog i dag nikke ja til at give en yderligere bevilling på 267 millioner kroner.
- Det er et meget moderne anlæg, og det skal også være med til at fremtidssikre det danske forsvar. Derfor tager vi ansvar og siger ja til at give flere penge, siger Peter Kofod, finansordfører i Dansk Folkeparti.
Regeringspartiet Moderaterne er også klar til at lægge de ekstra penge.
- Det er væsentligt for, at vi kan få færdiggjort projektet, så det bakker jeg op om, siger Henrik Frandsen, finansordfører i Moderaterne.
Store sikkerhedskrav
Det bliver svært for politikerne at afvise den ekstraregning, som er landet på deres bord. Det vurderer DR's forsvarskorrespondent, Mads Korsager.
- Politikerne har sagt A, de har bestilt flyene. Så er de også nu nærmest tvunget til at sige B, altså at fortsætte byggeriet af den her flygarage, hvor dyr den end måtte være, siger han.
I et skriftligt svar oplyser Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, at de stigende udgifter til F-35-byggeriet primært skyldes ekstraordinære prisstigninger på byggematerialer.
At regningen kan havne på over 1,3 milliarder kroner skyldes også, at der er strenge krav til sikkerheden på stedet, påpeger Mads Korsager.
- Der er nogle vidtrækkende krav til sikkerheden, som skal være i orden og godkendt, før amerikanerne overhovedet giver flyene lov til at lande i Danmark, siger forsvarskorrespondenten.
I den ekstra bevilling på 267 millioner kroner er der også sat penge af til en forceringsaftale, så entreprenøren bliver færdig med projektet i tide.