Danskerne spiser masser af glutenfri produkter.
Tal fra Coop viser, at udvalget af produkter er mere end tidoblet de sidste ti år.
For ti år siden solgte supermarkedskæden mest mel uden gluten, men nu findes langt flere forskellige glutenfri produkter, fortæller analysechef hos Lars Aarup fra Coop.
- Nu har det simpelthen spredt sig til næsten alle kategorier, hvor der indgår mel. Kager, pasta, alt hvad du kan forestille dig med mel i, får vi tilbudt i glutenfri udgaver, siger han.
I 2005 havde Coop 20 glutenfrie produkter på hylderne og solgte ca 40.000 enheder om året.
Ti år efter i 2015 havde butikkerne 200 produkter og solgte ca. 1,2 million enheder på et år.
En af dem, der hiver varerne ned fra hylderne, er Ulla Pedersen fra Kolding, der for 2,5 år siden besluttede sig for at pille gluten og sukker ud af sin kost.
- Jeg startede med at spise glutenfrit, fordi jeg havde fået konstateret gigt nogle år i forvejen, og fik at vide, at det måske kunne hjælpe, siger hun.
Så Ulla Pedersen prøvede at droppe gluten, bare for at se, om det måske kunne få hendes smerter til at forsvinde.
- Det virkede godt for mig. Jeg oplevede, at smerterne pludselig var væk, og det eneste jeg ændrede, var min kost, siger hun.
