Louise mistede græsk ferietur efter tastefejl i corona-skema: 'Hold da op, det er træls!'

Det kan blive dyrt at lave fejl i ferielandes særlige corona-skemaer før afgang.

Selv den mindste fejl i særlige corona-rejseformulaer kan koste drømmen om ferie i sydens sol. En forkert dato betød, at Louise Højstrup Pedersen ikke kom på den tur til Grækenland, hun havde betalt for. (Foto: © VIBEKE TOFT, Scanpix)

Du risikerer at blive afvist i lufthavnen og miste din rejse sydpå, hvis du ikke har styr på de nationale corona-regler i det land, du skal rejse til.

For flere lande som blandt andre Grækenland og Cypern har indført et krav om, at alle rejsende skal udfylde en indrejseformular.

Det oplevede 27-årige Louise Højstrup Pedersen fra Vejle på den hårde måde, da hun og kæresten skulle med flyet til Rhodos i søndags.

De havde egentlig udfyldt formularen, men de havde indtastet den forkerte dato, og så måtte de vinke farvel til ferien sydpå.

- Vi var egentligt bare lidt paf. Jeg reagerede ikke så voldsomt, for jeg tænkte, at det laver vi da bare om. Det får vi fikset - det kan der ikke ske det store ved. Men der var bare ikke noget at gøre…

Rammer hver afgang

Louise Højstrup Pedersen er ikke den eneste, der er blevet afvist i lufthavnen på grund af indrejseformularen. Det fortæller Glenn Bisgaard, der er salgschef hos Apollo Rejser, som arrangerer mange rejser til netop Grækenland.

Louise Højstrup Pedersen har tabt sin ferietur, fordi hun lavede en simpel skrivefejl i et særligt corona-skema.

- I gennemsnit er det vel en booking eller to per afgang, vi har haft hen over sommeren, der har været så uheldige, at de ikke har fået gjort det korrekt. Det er klart, at vi gør, hvad vi kan for at hjælpe, men det har som oftest en økonomisk konsekvens for den rejsende.

Det havde det for Louise og kæresten, der ikke havde lyst til at betale dobbeltpris for at komme afsted dagen efter, så derfor er Rhodos nu skiftet ud med en ferie i Skagen.

- Pengene er tabt. Hverken rejseselskabet eller forsikringen kan hjælpe med noget. Så vi var sure og kede af det. Det var en flad fornemmelse at sætte sig ind i metroen igen og køre væk fra lufthavnen, siger Louise Højstrup Pedersen.

Urimeligt, mener rejsebureauer

Indrejseformularen skal udfyldes minimum 24 timer inden man rejser, og rejser man uden, risikerer både flyselskabet og passagerne bøder, når flyet lander i Grækenland.

Det er både urimeligt og underligt, mener Danmarks Rejsebureau Forening, hvor direktør Lars Thykjær ikke kan forstå de græske myndigheders nidkærhed.

- Det er lidt af en overraskelse, at store ferielande, der gerne vil have besøgende, som de mangler i disse måneder, er så firkantede i deres krav til de skemaer, de besøgende skal aflevere, siger han.

Louise Højstrup Pedersen oplevede altså, at det var nok til at blive afvist, at hun have skrevet lørdag i stedet for søndag som den dag, hun ankom til Grækenland.

Hun synes, at rejsebureauerne bør advare de rejsende, inden de udfylder skemaet.

- Når det er så vigtigt, så synes jeg måske, at rejseselskaberne godt kunne sige til kunderne: ’Prøv at høre her! Det er vigtigt, at I er superskarpe på, at det her er korrekt’.

Lars Thykjær medgiver, at rejsebureauerne skal informere om formularen, og mener, at de også lever op til kravet.

- Det er en del af den kundeservice, man yder, at folk er orienteret om de krav, der gælder i det land, de skal rejse til. I dette tilfælde Grækenland.

Vil tale med grækerne

Danmarks Rejsebureau Forening vil tage formularen op, når Lars Thykjær mødes med sine græske kolleger.

Den græske ambassade i Danmark svarer i en mail til DR, at corona-skemaet er indført for netop at kunne kontrollere eventuel smittespedning, og at tiltaget er sket for at beskytte turister såvel grækerne selv.

Kontorchef hos den græske ambassade i Danmark Theodosios Theos understreger, at alle, der rejser til Grækenland, skal udfylde skemaet - det gælder også græske statsborgere.

Louise Højstrup Pedersen kan ikke gøre andet end at ærgre sig.

- Egentligt kan man ikke bebrejde andre end sig selv. Men hold da op - det er træls, alligevel...!