En måned efter kæmpeeksplosion: Voldsom brand på havnen i Beirut

Branden kommer til at påvirke Røde Kors' arbejde i området, siger organisationen.

Der er udbrudt en voldsom brand på havnen i Beirut, som for bare en måned siden var udsat for en altødelæggende eksplosion, der tog livet af mindst 190 mennesker og sårede 6000.

Det er uvist, hvordan branden er opstået, men mediet Al Jazeera beretter, at branden ifølge det libanesiske militær er brudt ud i en lagerbygning, hvor der blev opbevaret olie og dæk.

Røgen fra branden er ikke til at undgå i det centrale Beirut. (Foto: © WAEL HAMZEH, Scanpix)

Den seneste udmelding fra Røde Kors i Libanon er, at ingen er meldt sårede eller omkomne efter branden, men at der har været tilfælde af folk i området, der ikke kan trække vejret. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi var helt sikkert bange, det er kun en måned siden eksplosionen, og nu ser vi det samme ske igen, siger 53-årige Andre Muarbes til Reuers.

Lider stadig under kæmpe-eksplosion

Branden er udbrudt, blot en måned efter at en eksplosion med 2.800 ton ammoniumnitrat på selv samme havn ryddede store dele af byen med jorden. Eksplosionen efterlod mere end 300.000 mennesker uden tag over hovedet.

Brandmænd er til stede i området, hvor branden finder sted, og det libanesiske militær har indsat helikoptere til at kontrollere branden.

Libanon var i forvejen i dyb politisk og økonomisk krise, og det blev blot forværret af eksplosionen.

Her til aften oplyser Røde Kors i Danmark, at branden kommer til at påvirke deres arbejde i området. Et Røde Kors-lager på havnen er nemlig ramt af branden, oplyser Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors i Danmark.

Efterfølgende har der været omfattende demonstrationer i Beirut og andre byer rettet mod landets politikere. Det førte til, at regeringen trådte tilbage.

Landets tidligere Berlin-ambassadør, Mustapha Adib, blev tidligere på ugen udpeget som ny premierminister. Han har til opgave at danne en ny regering, som skal lede landet igennem krisen.

/DR Nyheder/